Stiri calde

Asociația Elevilor din Constanța și-a ales conducerea. Cine sunt cei care vor ocupa funcțiile de conducere (galerie foto)

În data de 3 martie a.c., membrii Asociației Elevilor din Constanța s-au reunit în cadrul ședinței Adunării Generale, organul suprem de luare a deciziilor, prilejuită de organizarea alegerilor pentru funcțiile vacante din cadrul Biroului de Conducere, informează reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța. 
 
În funcția de președinte al AEC a fost ales pentru a doua oară Andrei-Mihai Tănase, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, după ce a ocupat această funcție și în perioada martie 2018 - martie 2019.
 

„Odată cu preluarea primului mandat ca președinte al AEC mi-am asumat angajamentul că viața mea de liceu va fi marcată de reprezentare a elevilor, nu mi-am propus să fie ceva pe termen scurt. Astăzi am fost reales în funcția de președinte al AEC și tot ce pot spune este că sunt etern recunoscător colegilor mei că mi-au acordat încrederea de a duce mai departe pentru încă un an povestea frumoasă pe care AEC o înfățișează. Urmează un an dificil, în care îmi propun să pun accentul pe comunicarea cu elevii, în special în mediul rural, deoarece problemele cele mai mari își fac simțită prezența în școlile de la sate. Totodată, îmi propun ca pe durata acestui mandat să soluționez problema transportului județean al elevilor, demers prioritar pentru mine și în mandatul anterior.” - a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte AEC

 
Totodată, în vederea exercitării funcției pentru un mandat de un an, au fost aleși și următorii membri ai Asociației, pentru a deservi ca vicepreședinți ai Asociației Elevilor din Constanța:
 
Denisa Mocanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
Andreea-Sabina Spătariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Arte ”Regina Maria”
Mihai Sebastian Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
Adrian Alexandru Anghel, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”George Călinescu” 

„Îmi doresc ca pe parcursul mandatului meu să contribui la soluționarea unei probleme importante din sistemul de învățământ românesc, și anume cea a discriminării. Fie ea între elevi sau în relația elev-profesor, din păcate, fără să ascundem gunoiul sub preș, ne confruntăm zi de zi cu această hibă a societății. A te implica în AEC înseamnă a îți dedica timpul și resursele spre a-i ajuta pe cei ce nu se pot ajuta singuri, iar acest lucru constituie motivația noastră în a abandona tiparul și a face ceva diferit, chiar dacă nu este un drum ușor.” - afirmă Andreea-Sabina Spătariu, vicepreședinte AEC

 

„Pentru acest mandat mi-am propus să duc mai departe demersurile începute de predecesorii mei în funcție, demersurile pentru mărirea cuantumului burselor și pe cel al problematicii transportului județean, propunându-mi însă să contribui prin demersuri noi în mod concomitent. Scopul meu principal este să respect obiectivele de bază ale Asociației și să contribui la crearea unui sistem de învățământ concentrat în jurul elevilor.” - a declarat Mihai Mirea, vicepreședinte AEC


Membrii Biroului de Conducere al Asociației se vor întâlni zilele acestea în vederea stabilirii strategiei organizației pentru mandatul 2018-2019, urmând ca aceasta să fie făcută publică în cel mai scurt timp.
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacodarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016). Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro.

Sursa foto: Asociația Elevilor Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment. Incendiu la Poarta 10 Bis a Portului Constanța. Un camion încărcat cu cereale, cuprins de flăcări (galerie foto+video)

23 Apr 2019 890

Ministrul Marius Budăi „Suntem în discuţii cu Ministerul Educaţiei, în termenul cel mai scurt vom lansa școlile profesionale”

22 Apr 2019 475

50 de ani de existență Spectacol jubiliar al Școlii Gheorghe Țițeica din Constanța

21 Apr 2019 525

Zeci de elevi de la Școala „Ion Borcea” din Agigea au învățat să acorde primul ajutor (galerie foto)

18 Apr 2019 343

Alertă la un colegiu din București. Au fost suspendate cursurile. De ce a fost luată această decizie

18 Apr 2019 401

Se întâmplă în România. Trei elevi de liceu înjunghiaţi de un coleg. Toţi minori. Conflictul este mai vechi (galerie foto)

18 Apr 2019 1522

Ce măsuri au fost luate după tragedia petrecută în curtea unei școli din Iași. Un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică

16 Apr 2019 594

Școala „Gheorghe Țițeica” - jumătate de secol de excelență în educația constănțeană (galerie foto)

16 Apr 2019 604

Lotul olimpic al României, pe podium la a XX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină Certamen Ovidianum Sulmonense

15 Apr 2019 347

Vernisajul expoziției de fotografie “Un început de drum”, la Liceul Teoretic Murfatlar

14 Apr 2019 446

Săli de sport inexistente, improvizate sau subdimensionate Peste 17.000 de elevi din 26 de şcoli şi licee din municipiul Constanţa, condamnaţi de autorităţi (galerie foto + document)

12 Apr 2019 1543

Interesantă dezbatere despre fenomenul Zombie și pachetele cu droguri eșuate pe litoral

10 Apr 2019 649

Curățenia de primăvară continuă la Constanța! Elevii mai multor școli au participat la acțiuni de igienizare (galerie foto)

09 Apr 2019 670

Aniversare Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din Constanţa împlineşte, azi, 74 de ani (galerie foto + video)

09 Apr 2019 993

Decizia Tribunalului Constanţa, atacată cu recurs Asociaţia Elevilor din Constanţa continuă demersurile pentru respectarea drepturilor elevilor

05 Apr 2019 869