Stiri calde

Asociația Elevilor din Constanța și-a ales conducerea. Cine sunt cei care vor ocupa funcțiile de conducere (galerie foto)

În data de 3 martie a.c., membrii Asociației Elevilor din Constanța s-au reunit în cadrul ședinței Adunării Generale, organul suprem de luare a deciziilor, prilejuită de organizarea alegerilor pentru funcțiile vacante din cadrul Biroului de Conducere, informează reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța. 
 
În funcția de președinte al AEC a fost ales pentru a doua oară Andrei-Mihai Tănase, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, după ce a ocupat această funcție și în perioada martie 2018 - martie 2019.
 

„Odată cu preluarea primului mandat ca președinte al AEC mi-am asumat angajamentul că viața mea de liceu va fi marcată de reprezentare a elevilor, nu mi-am propus să fie ceva pe termen scurt. Astăzi am fost reales în funcția de președinte al AEC și tot ce pot spune este că sunt etern recunoscător colegilor mei că mi-au acordat încrederea de a duce mai departe pentru încă un an povestea frumoasă pe care AEC o înfățișează. Urmează un an dificil, în care îmi propun să pun accentul pe comunicarea cu elevii, în special în mediul rural, deoarece problemele cele mai mari își fac simțită prezența în școlile de la sate. Totodată, îmi propun ca pe durata acestui mandat să soluționez problema transportului județean al elevilor, demers prioritar pentru mine și în mandatul anterior.” - a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte AEC

 
Totodată, în vederea exercitării funcției pentru un mandat de un an, au fost aleși și următorii membri ai Asociației, pentru a deservi ca vicepreședinți ai Asociației Elevilor din Constanța:
 
Denisa Mocanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
Andreea-Sabina Spătariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Arte ”Regina Maria”
Mihai Sebastian Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
Adrian Alexandru Anghel, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”George Călinescu” 

„Îmi doresc ca pe parcursul mandatului meu să contribui la soluționarea unei probleme importante din sistemul de învățământ românesc, și anume cea a discriminării. Fie ea între elevi sau în relația elev-profesor, din păcate, fără să ascundem gunoiul sub preș, ne confruntăm zi de zi cu această hibă a societății. A te implica în AEC înseamnă a îți dedica timpul și resursele spre a-i ajuta pe cei ce nu se pot ajuta singuri, iar acest lucru constituie motivația noastră în a abandona tiparul și a face ceva diferit, chiar dacă nu este un drum ușor.” - afirmă Andreea-Sabina Spătariu, vicepreședinte AEC

 

„Pentru acest mandat mi-am propus să duc mai departe demersurile începute de predecesorii mei în funcție, demersurile pentru mărirea cuantumului burselor și pe cel al problematicii transportului județean, propunându-mi însă să contribui prin demersuri noi în mod concomitent. Scopul meu principal este să respect obiectivele de bază ale Asociației și să contribui la crearea unui sistem de învățământ concentrat în jurul elevilor.” - a declarat Mihai Mirea, vicepreședinte AEC


Membrii Biroului de Conducere al Asociației se vor întâlni zilele acestea în vederea stabilirii strategiei organizației pentru mandatul 2018-2019, urmând ca aceasta să fie făcută publică în cel mai scurt timp.
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacodarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016). Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro.

Sursa foto: Asociația Elevilor Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stâlp căzut pentru un autocar care transporta elevi

17 Sep 2019 335

Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu’’ din Constanța participă la concursul "Euroscola"

11 Sep 2019 686

Emoţii pentru bobocii de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa. Din ce colţuri ale ţării vin (galerie foto)

10 Sep 2019 1163

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, ceremonial de deschidere a noului an școlar (galerie foto)

09 Sep 2019 458

Klaus Iohannis, la deschiderea noului an şcolar - "Unii politicieni se tem de școală!"

09 Sep 2019 496

Festivitate de deschidere a noului an şcolar, la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța (galerie foto)

09 Sep 2019 827

Peste 2.800.000 de elevi şi copii de grădiniţă încep astăzi şcoala

09 Sep 2019 392

Începe şcoala Mii de poliţişti, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

08 Sep 2019 393

Controale la autovehiculele destinate transportului de elevi. Ce au constatat poliţiştii

08 Sep 2019 325

Ministrul interimar al Educaţiei, despre problema manualelor. O parte din elevi nu vor avea manuale în prima zi de școală

07 Sep 2019 733

Elevii promoţiei 1969 a Liceului „Mihai Eminescu“ se întâlnesc după 50 de ani de la absolvire. Iată detalii!

05 Sep 2019 911

Peste 100 de microbuze vor deservi transportul elevilor în judeţul Constanţa. Ce se întâmplă cu toaletele din curtea şcolii?

04 Sep 2019 975

Elevi și profesori îndrumători, premiați de primarul municipiului Constanța pentru nota 10 la bacalaureat

03 Sep 2019 791

Învăţământul constănţean, în doliu. Un renumit profesor a trecut la cele veşnice

03 Sep 2019 2141

Sună clopoţelul! Când va avea loc ceremonia de deschidere a noului an şcolar la Colegiului Naţional Militar ,,Alexandru Ioan Cuza"

29 Aug 2019 516