Asociația Profesională a Urbaniștilor din România organizează prima dezbatere publică pe tema dezvoltării zonei peninsulare

Asociația Profesională a Urbaniștilor din România - APUR, prin grupul de lucru organizat la nivel local și în parteneriat cu Universitatea “Ovidius” din Constanța, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, își propune să vină în sprijinul comunității (administrație și cetățeni) în vederea conturării unor direcții fundamentate privind dezvoltarea Zonei Peninsulare a Municipiului Constanța.

În urma etapelor deja prezentate de administrația locală, cei sus menţionaţi au organizat prima dezbatere publică, în contextul actualizării Planului Urbanistic Zonal al Peninsulei Constanța, vineri, 15 martie 2019. Evenimentul are loc la sediul Universităţii Ovidius.

Evenimentul a început de la ora 9:30. Macheta ilustrată este facută de arhitectul Adrian Grigorescu, fiind un proiect pentru diplomă. Printre cei prezenţi se numără şi Ionică Bucur, preşedintele Asociaţiei Urbaniştilor, cât şi Marcel Colesniuc, directorul Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie şi fostul director al muzeului, Virgil Lungu. 

UPDATE
Reprezentanţii Muzeului de Istorie au atras atenţia că arhitectul care a elaborat macheta nu a avut în vedere vestigiile istorice şi că nu a avut în vedere registrul juriduc al terenurilor pe care a propus mai multe constucţii.
Viziunea futurista a peninsulei trebuue sa fie in concordanţă cu realitatea, a atras atenţia un proprietar al unor imobile din zona peninsulară. "Este doar o iniţiativă a noastră, de aceea nu am invitat reprezentatanţi ai Primăriei Constanţa" a declarat Ionică Bucur.

"Ținând cont de importanța participării publice la luarea deciziilor, vor fi prezentate rezultatele cercetării sociologice realizate de către Simona Niculae și Sorin Tița-Călin cu privire la necesitățile de dezvoltare ale zonei, urmând să identificăm oportunitatea și mijloacele încorporării acestora în definirea P.U.Z.

Dincolo de melanjul opiniilor generate de comunitate în ansamblu, arh. Adrian Grigorescu va prezenta viziunea sa de planificare spațială a Peninsulei Constanța, pe baza unui model 3D în continuă aprofundare. Macheta va fi găzduită pe parcursul următoarelor două săptămâni în holul etajului 1 al sediului Universității “Ovidius” din Constanța, situat în B-dul Mamaia nr. 124. În continuarea demersurilor noastre, cei interesați pot solicita sau transmite informații privind propunerea de amenajare a zonei peninsulare.

În partea a doua a evenimentului, vom desfășura o dezbatere facilitată pe baza prezentărilor susținute de către invitați și a contribuțiilor publicului participan", anunţau organizatorii.

AGENDA EVENIMENTULUI

09:30-09:45 Introducerea scopului evenimentului și agendei de lucru (arh. Ionică Bucur, membru APUR)

09:45-10:05 O viziune de planificare spațială a Peninsulei Constanța (arh. Adrian Grigorescu, membru APUR)
10:05-10:30 Cum văd constănțenii problemele zonei Peninsulare. Concluziile unei cercetări sociologice (sociol. Simona Niculae, sociol. Sorin Tița-Călin)
10:30-10:45 Pauză de cafea
10:45-11:45 Dezbatere facilitată pe marginea prezentărilor (moderator: arh. Ionică Bucur, membru APUR)
11:45-12:00 Sinteza dezbaterii
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.