Asociația Stratonis are personalitate juridică. Ce este Stratonis. De unde vine numele

Vinerea trecută Judecătoria Mangalia-Secția Civil a pronunțat soluția în cazul dosarului 3566/254/2016 din 7 septembrie, anul acesta, prin care se solicita acordare personalitate jurudică pentru Asociația Stratonis, prin reprezentant legal Damian-Pascal Maria.
 
Iată cum arată soluția pe scurt pronunțată de Completul C2 al Judecătoriei Mangalia:
”Admite cererea formulată de petenta ASOCIAŢIA STRATONIS prin persoana împuternicită Damian Pascal Maria. Dispune înregistrarea în Registrul Asociaţiilor deschis la Judecătoria Mangalia a petentei ASOCIAŢIA STRATONIS. Numai cu apel în 5 zile de la data pronunţării, pentru cei care au fost prezenţi, şi de la data comunicării, pentru cei care au lipsit. Cererea de apel se depune la Judecătoria Mangalia. Document: Încheiere finală (dezinvestire)  1533/2016  16.09.2016”.
 
Ce este Stratonis
 
Potrivit monografiei comunei Tuzla, întocmită de profesor Constantin Lupeanu, din care un fragment este prezentată pe pagina oficială de internet a primăriei ”Istorici dobrogeni precum Gheorghe Andronic sau Andrei Rădulescu aratau că pe malul românesc al Mării Negre, între Calatis și gurile Dunării, în afara de Histria și Tomis au mai existat si alte colonii, printre care si Stratonis”.
 
Conform wikimapia, ”până în prezent, cercetările arheologice s-au focalizat pe ţărmul Mării Negre, în speranţa descoperirii fortificaţiei greceşti şi chiar a fost formulată o ipoteză prin care, în urma descoperirilor arheologice, Cetatea Stratonis ar fi poziţionată în porţiunea în care ţărmul pătrunde mai mult în apele mării, la sud-est de localitatea Tuzla”.

Sursa foto: pagina de internet a Primăriei Tuzla

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mariana

25 Sep, 2017 23:50

Stratonis prin msria si echipa sa, a adus plus de valoare la modul real comunei tuzla,faptele actiunile si beneficiile vorbesc de la sine, dar pacat ca nu este apreciat la justa valosre efortul consumat, undei unul nui putere nici la nevoi noco la durere, dar inpreuna puterea incet dar sigur creste iar tuzla invata ca e mai bine daca se uneste,drsigur actorul principal ,maria are valoarea soeciala a sa,

Articole asemanatoare

Callatis şi callatienii în izvoarele istorice scrise (VII)

14 Mar 2018 5287

Sărbătoarea Etniei Tătare din România, celebrată la Tuzla. Iată programul manifestărilor! (galerie foto)

12 Dec 2017 3426

Suită de evenimente culturale Constantin Micu - „«Stratonis» e o şansă de a schimba polul culturii către Farul din Tuzla“

20 Aug 2015 2683