Astăzi se decide soarta tarifelor la parcare pe timp de noapte în municipiul Constanța. Iată amendamentele consilierilor USR




În şedinţa extraordinară convocată astăzi de primarul Vergil Chiţac, grupul de consilieri municipali USR Constanţa va depune trei amendamente.

Două dintre amendamente prevăd suspendarea totală pe timp de noapte (intervalul orar 22.00 - 08.00) a tarifelor de parcare din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, în perioada 25 iulie - 31 decembrie şi, de asemenea, suspendarea totală a tarifelor de parcare din staţiunea Mamaia pe timpul zilei, în perioada 25 iulie - 15 septembrie.

Al treilea amendament este o măsură de tehnică legislativă, menită să corecteze formularea greșită din proiectul de hotărâre transmis iniţial pentru această şedinţă.

Aceste amendamente vor permite ca proiectul de modificare a regulamentului de parcare, pe care deja l-am propus de ceva timp, să respecte termenul legal de menţinere în consultare publică, urmând ca ulterior acesta să fie introdus pe ordinea de zi.

Ședința Consiliului Local Municipal are loc astăzi de la ora 14.00, în sistem de videoconferință.

Pe ordinea de zi este doar proiectul privind suspendarea unor prevederi din Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice în municipiul Constanța. Prin intermediul amendării Regulamentului, primarul propune suspendarea obligativității plății trarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia între orele 22.00 - 08.00 până la 15 septembrie, inclusiv.

Ce este interesant este faptul că în momentul în care a anunțat suspendarea plății parcării pe timp de noapte, primarul Vergil Chițac a fost întrebat de către echipa ZIUA de Constanța dacă această suspendare se va face indiferent dacă este sezon estival sau va fi în afara sa, iar acesta a spus astfel: „Da, ați precizat foarte bine!”. Iată că după ce „am precizat foarte bine”, proiectul care va intra la vot în ședință mâine, 21 iulie 2022, va suspenda plata parcării doar până la 15 septembrie.


Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

LIVE VIDEO + TEXT. Parcare gratuită în Mamaia și în Constanța pe timp de noapte Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, prezent la lansarea unui proiect în Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.