Stiri calde

Astăzi, se sărbatoreşte ʺZiua mondială pentru prevenirea suiciduluiʺ

An de an, la data de 10 septembrie, este marcată ʺZiua mondială pentru prevenirea suiciduluiʺ de către Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, cu susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu scopul de a aduce în atenţia publică importanţa prevenirii suicidului, informeză  AGERPRES.

Evenimentele prilejuite de marcarea acestei zile reunesc, în prezent, peste 300 de activităţi în circa 70 de ţări ale lumii, printre acestea numărându-se manifestări educaţionale sau comemorative, briefing-uri de presă şi conferinţe, dar şi mediatizare pe reţelele de sociale.

La fiecare suicid, numărul persoanelor care încearcă sau se gândesc să comită un astfel de act este de 25 de ori mai mare, ajungându-se astfel la o cifră de peste 108 milioane de persoane afectate în fiecare an de comportamentul suicidar, fie ele victime directe, aparţinători sau prieteni.

Suicidul reprezintă rezultatul unei convergenţe de factori: genetic, psihologic, social şi cultural, la care se adaugă alţi factori de risc, uneori asociaţi cu experienţe traumatizante. Prevenirea suicidului necesită astfel, o abordare integrată, prin implicarea atât a specialiştilor, cât şi a fiecărui individ în parte, fie el membru al familiei, rudă, prieten, coleg sau vecin al unei persoane ce prezintă un astfel de risc.

Studiile în domeniu au evidenţiat faptul că măsurile adoptate în vederea prevenirii suicidului ar fi mult mai eficiente printr-o abordare multidisciplinară.

Iniţiată în anul 2003, de Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ʺZiua mondială pentru prevenirea suiciduluiʺ este marcată printr-o serie de evenimente, conferinţe, campanii şi activităţi publice, menite să atragă atenţia asupra suicidului, una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate prematură.
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenție de urgență la metrou. Un tânăr scos de sub tren de pompieri. În ce stare este victima (video)

02 Jan 2019 773

Tentativă de suicid la Constanța. Un cetățean ucrainean s-a aruncat de la etajul unui hotel (galerie foto)

22 Dec 2018 1017

Tentativă de suicid într-o locuinţă din Constanţa (galerie foto+video)

03 Dec 2018 3500

Ghiţă Fitil Un suicid în exil (galerie foto)

12 Oct 2018 1693

UPDATE. Tentativă de suicid în zona Vraja Mării din Constanța. O persoană amenință că se aruncă de pe stabilopozi (galerie foto)

13 Aug 2018 3366

Tentativă de suicid în Cernavodă!

08 Aug 2018 492

Tentantivă de suicid la Tulcea. Un polițist l-a ajutat pe bărbat să rezolve situația care l-a împins către sinucidere

07 Aug 2018 472

Accident mortal la metrou. Un bărbat a fost lovit de garnitura de metrou. Cadrele medicale au declarat decesul

23 Jul 2018 1385