Atac armat în largul Mării Mediterane

Persoane aflate la bordul mai multor ambarcaţiuni au atacat miercuri, în Marea Mediterană, o navă aparţinând Marinei Egiptului, obligând armata egipteană să trimită întăriri aeriene. Armata egipteană a anunţat că nava a fost ţinta unui atac "terorist" şi că opt militari sunt daţi dispăruţi,
 
De când armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013, atentatele împotriva forţelor de securitate s-au multiplicat, dar acest atac maritim este fără precedent, relatează Mediafax.
 
Aceste atacuri sunt adesea revendicate de jihadişti, care spun că acţionează în represalii la reprimarea sângeroasă care s-a abătut asupra susţinătorilor lui Morsi şi care s-a soldat cu peste 1.400 de morţi.
 
Armata egipteană a anunţat, într-un comunicat, că cele patru ambarcaţiuni folosite în atacul de miercuri au fost distruse. De asemenea, armata a anunţat că 32 de presupuşi activişti au fost arestaţi în legătură cu acest atac.
 
Agenţia oficială de presă Mena a anunţat anterior că nava Marinei a luat foc în cursul schimburilor de tiruri, la aproximativ 70 de kilometri de litoralul egiptean, precizând că aviaţia a trimis întăriri pentru a lupta împotriva atacatorilor.
 
Mai târziu, purtătorul de cuvânt al armatei a anunţat că este vorba de un atac "terorist". Atacul a avut loc în largul guvernoratului Damietta, în nord-estul Egiptului.
 
La sfârşitul lunii trecute, 30 de militari au fost ucişi într-un atentat sinucigaş comis în nordul Sinaiului. Acest atac, cel mai sângeros comis împotriva forţelor de ordine de la destituirea lui Morsi, nu a fost revendicat dar poartă amprenta grupării Ansar Bait al-Maqdis.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.