Atentatele din Franţa "Ostaticul" de la tipografie

 
"Ostaticul" de la tipografia din nordul Franţei, unde s-au retras vineri cei doi fraţi Kouachi, nu a fost "reperat" de presupuşii autori ai atacului de la Charlie Hebdo, a anunţat o sursă apropiată dosarului, citată de Mediafax.
 
"Încă de la sosirea celor doi suspecţi, în jurul orei 09.30 (10.30, ora României), angajatul în vârstă de 26 de ani, Lilian, s-a refugiat la primul etaj al tipografiei şi nu i-a mai văzut pe cei doi fraţi", a explicat această sursă.
 
"El a reuşit să ofere prin SMS elemente tactice, precum poziţia sa în interiorul sediului, celulei de negociere" a GIGN (Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei Naţionale), unitatea de elită însărcinată cu efectuarea operaţiunii.
 
Negociatorii din cadrul GIGN au încercat în repetate rânduri să intre în contact cu fraţii Kouachi, în special prin intermediul liniilor telefonice de la tipografie, însă cei doi bărbaţi nu au răspuns.
 
"Totuşi, ei au ascultat toate mesajele lăsate de negociatori", a spus sursa citată de AFP.
 
Cu puţin timp înainte de 16.00 GMT (18.00, ora României), jandarmi din cadrul GIGN s-au poziţionat în perspectiva lansării unui asalt. În acel moment cei doi presupuşi autori ai atacului de la Charlie Hebdo au ieşit şi au tras în direcţia forţelor de ordine, fiind neutralizaţi imediat, a precizat sursa.
 
Cei doi bărbaţi, ucişi în timpul asaltului, au fost ulterior "identificaţi ca fiind Chérif şi Saïd Kouachi", căutaţi după atentatul de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi. Aproape 150 de membri ai GIGN au fost mobilizaţi pentru această operaţiune.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.