Stiri calde

Atenţie când mergeți la cumpărături! Ce recomandă Poliţia Română

Urmează o perioadă în care supermarketurile, mall-urile, târgurile, pieţele devin tot mai aglomerate. În graba cumpărăturilor, Poliţia Română recomandă un comportament preventiv.
 
„În mediul online,  comercianții fac reduceri la produsele vândute, iar mulți dintre dumneavoastră veți plăti online ceea ce cumpărați. Vă recomandăm să verificați dacă site-ul de pe care faceți tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) şi să analizaţi opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie”, transmite IGPR.
 
Iată şi alte sfaturi:
  • Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.
  • Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi! Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată protejaţi-vă geanta!
  • Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.
  • Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!
  • Când sunteţi însoţiţi de copii, explicaţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului.
  • Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi imediat agentul de pază al magazinului respectiv sau personalul magazinului.
  • De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie ori sunaţi la numărul de urgenţă 112!
  • Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de „chilipiruri” (produsele pot fi contrafăcute).
 
În mediul online, atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing. De asemenea, ar trebui să verificați de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare. Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție la cumpărăturile online! Pericolul care se ascunde în spatele site-urilor de comeț online

22 Dec 2018 503

Astrocafe.ro Horoscop pentru saptamana 17 - 23 decembrie 2018

17 Dec 2018 430

Ce preferă românii să cumpere de Black Friday? Anul trecut, au cheltuit sute de milioane de lei

07 Nov 2018 342

Începe maratonul cumpărăturilor în centrul comercial Auchan Constanța!

23 Aug 2018 738