Stiri calde

Atenţie la cumpărăturile online!

Urmează o perioadă în care comercianții fac reduceri la produsele vândute, iar mulți vor plăti online ceea ce cumpără. Polițiștii vă recomandă să verificați dacă site-ul cu care faceți tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete - contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) şi să analizaţi opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie.

Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing.

De asemenea, ar trebui să verificați de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție la cumpărăturile online! Pericolul care se ascunde în spatele site-urilor de comeț online

22 Dec 2018 506

Astrocafe.ro Horoscop pentru saptamana 17 - 23 decembrie 2018

17 Dec 2018 440

Ce preferă românii să cumpere de Black Friday? Anul trecut, au cheltuit sute de milioane de lei

07 Nov 2018 344

Începe maratonul cumpărăturilor în centrul comercial Auchan Constanța!

23 Aug 2018 746