Atenţie! Poliţie pe străzile din Constanţa



Polițiștii de la rutieră sunt prezenți în stradă și acționează pentru fluidizarea traficului și salvarea de vieți.
 
Pentru prevenirea și combaterea accindetelor de circulație, le recomandăm șoferilor să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.
 
La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.
 
Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!
 
Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.
 
Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
În condiţiile unui trafic aglomerat sau a unor blocaje rutiere temporare,  păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
 

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
 
Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

 
De asemenea, polițiștii vă sfătuiesc să evitați expunerea la frig, iar atunci când urmează să vă deplasați în spații deschise, purtați îmbrăcăminte adecvată zilelor geroase și nu consumați alcool.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1966

Lipsesc explicațiile logice Direcția condusă de Ani Merlă renunță de bună voie la finanțarea europeană pentru reabilitarea străzilor din proiectul de mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța? (DOCUMENT)

27 Feb 2024 2648

În Constanța Atenție, șoferi Mai multe străzi din cartierul Tomis Nord își schimbă regimul de circulație

27 Feb 2024 753

Primarul municipiului Constanța „Procesul de ridicare la cota străzii al capacelor de canalizare ne-ar costa undeva la 10 milioane de euro“ (VIDEO)

13 Feb 2024 1073

9,9 milioane lei Primăria Tuzla din Constanța a atribuit contractul pentru reabilitarea străzilor locale (DOCUMENT)

01 Feb 2024 960

Licitații Tulcea 15 străzi din zona de est a municipiului, reabilitate și modernizate. Ce firmă a câștigat contractul de peste 17 milioane de lei (DOCUMENT)

29 Jan 2024 1153

65 % dintre participanții la sondajul ZIUA de Constanța consideră îndreptățit protestul fermierilor și transportatorilor

28 Jan 2024 623

Regulamentul de publicitate stradală din Constanța gândit strategic Primarul Chițac a furat startul! Campanie electorală sau mesaje de interes public? (GALERIE FOTO+VIDEO +DOCUMENT)

09 Jan 2024 1929

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 714

Ședință CLM Se majorează valoarea proiectului de reconstrucţie a sistemului de iluminat pe anumite bulevarde, străzi şi parcuri din Constanţa (DOCUMENT)

24 Dec 2023 835

Proiectul „Modernizare drumuri în interiorul localităților sat Darabani și sat Vâlcelele – UAT Negru Vodă“, se apropie de final

23 Nov 2023 624

Primăria Constanța Au fost introduse noi sensuri unice pe două străzi din zona Dacia (FOTO)

22 Nov 2023 1151

Atenție șoferi! De mâine, două străzi din zona Dacia devin artere cu sens unic

21 Nov 2023 1638

Potop în Constanța. Abia se poate circula pe A4 (FOTO+VIDEO)

18 Nov 2023 2401

Primăria Constanța Atenție, șoferi! Două străzi din zona Dacia își schimbă regimul de circulație

17 Nov 2023 853