Stiri calde

Atenție unde vă parcați mașina! Polițiștii locali din Constanța au ridicat mai multe mașini parcate neregulamentar (galerie foto)

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în  cursul zilei de 23.04.2019, lucrătorii instituției au derulat mai multe controale tematice pe toate liniile de activitate  și  au constatat abateri de la normele legale în vigoare, aplicând 155 amenzi contravenționale a căror valoare s-a ridicat la suma de 27.225 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică, în intervalul orar, 14.00-22.00, polițiștii locali care s-au aflat  în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zone de interes public din cartierele contănțene: Anadalchioi, Coiciu, Tomis Nord, Tomis 3, Dacia, Trocadero, piețele agroalimentare Tomis 3, Cireșica, Brotăcei și parcul Tăbăcărie, ocazie cu  care au legitimat 35 de persoane și au constatat 26 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează:
  • 8 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate,
  • 11 amenzi pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice,
  • 2 amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța și
  • 5 amenzi pentru acte de comerț ilicit, fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără acte de proveniență. 
Cuantumul total al celor 26 de sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 7.780 lei.

O altă activitate specifică s-a derulat pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară sau a nerespectării semnificației indicatorului rutier „ Accesul interzis”. 

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe drumurile publice au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 72 de încălcări ale normelor de circulație rutieră, din care:
- 61 opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002  (R). 
- 9 staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).
-2 acces interzis, în conformitate cu prevederile art. 111 din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).

De asemenea, au  fost ridicate  de pe domeniul public 7 autoturisme parcate neregulamentar din cele 28 de autovehicule care au fost identificate pentru ridicare.

În celelalte 21 de cazuri, conducătorii auto s-au prezentat la autoturisme înainte de  a se începe operațiunea de ridicare,  fiind sancționați contravențional pentru oprirea interzisă.

Cele 7 autoturime ridicate au fost depozitate într-un loc special amenjat de către administratorul drumului, din care au fost restituite un număr de 6 autoturisme deținătorilor legali după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare  prevăzute în H.C.L nr.399/2018- Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța.

„Activități similare se vor derula zilnic, iar scopul instituției noastre nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.
 Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța

Sursa foto: Poliția Locală Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce le recomandă ministrul Transporturilor şoferilor companiilor de ridesharing care au fost amendaţi de Poliţia rutieră

16 May 2019 473

Un taximetrist a contestat amenda primită pentru că a trecut pe roşu. Ce a decis Judecătoria Constanţa

14 May 2019 635

Despre acţiunile de verificare “Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni”

13 May 2019 751

Amendaţi pentru că fumau în interiorul unei unităţi spitaliceşti din Constanţa

13 May 2019 345

Cum şi-a luat amendă un constănţean pentru că îşi vindea maşina. Vehiculul era parcat în faţa curţii

13 May 2019 2164

O femeie a cerut anularea unei amenzi primite pentru că îşi plimba câinele fără botniţă în parcul de la Casa de Cultură

10 May 2019 652

Șoferii care parchează în loc nepermis, în atenția polițiștilor locali din Constanța. Zeci de conducători auto sancționați într-o zi (galerie foto)

08 May 2019 540

Poliţia Locală Constanţa a amendat o asociaţie de proprietari pentru graffiti-ul de pe bloc. S-a ajuns în instanţă. Iată decizia!

08 May 2019 1256

Inconștiență în trafic. Mai mulți șoferi fără permis au fost depistați de polițiștii IPJ Constanța la volan

06 May 2019 380

Mii de șoferi vitezomani sancționați de polițiști în minivacanța de Paște și 1 Mai. Câte infracțiuni au fost sesizate

02 May 2019 290

S-a creat un precedent? A câştigat în instanţă anularea sancţiunii. Unde îşi plimba fără lesă, prin Constanţa, labradorul

23 Apr 2019 1181

Sute de hipermarket-uri şi supermarket-uri sancționate de ANPC pentru comercializarea legumelor și fructelor. Ce nereguli au fost constatate

19 Apr 2019 408

Contestația amenzii primite de OMV Petrom SA de la Garda Națională de Mediu, pe rolul Judecătoriei Constanța

19 Apr 2019 553

Razie a polițiștilor locali din Constanța în mai multe zone din municipiu. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

18 Apr 2019 484

Garda Națională de Mediu a sancționat OMV Petrom pentru desfășurarea activității de transport țiței și gaze prin conducte fără sa dețină autorizație de mediu reînnoită

17 Apr 2019 798