Stiri calde

Atenție unde vă parcați mașina! Polițiștii locali din Constanța au ridicat mai multe mașini parcate neregulamentar (galerie foto)

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în  cursul zilei de 23.04.2019, lucrătorii instituției au derulat mai multe controale tematice pe toate liniile de activitate  și  au constatat abateri de la normele legale în vigoare, aplicând 155 amenzi contravenționale a căror valoare s-a ridicat la suma de 27.225 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică, în intervalul orar, 14.00-22.00, polițiștii locali care s-au aflat  în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zone de interes public din cartierele contănțene: Anadalchioi, Coiciu, Tomis Nord, Tomis 3, Dacia, Trocadero, piețele agroalimentare Tomis 3, Cireșica, Brotăcei și parcul Tăbăcărie, ocazie cu  care au legitimat 35 de persoane și au constatat 26 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează:
  • 8 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate,
  • 11 amenzi pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice,
  • 2 amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța și
  • 5 amenzi pentru acte de comerț ilicit, fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără acte de proveniență. 
Cuantumul total al celor 26 de sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 7.780 lei.

O altă activitate specifică s-a derulat pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară sau a nerespectării semnificației indicatorului rutier „ Accesul interzis”. 

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe drumurile publice au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 72 de încălcări ale normelor de circulație rutieră, din care:
- 61 opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002  (R). 
- 9 staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).
-2 acces interzis, în conformitate cu prevederile art. 111 din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).

De asemenea, au  fost ridicate  de pe domeniul public 7 autoturisme parcate neregulamentar din cele 28 de autovehicule care au fost identificate pentru ridicare.

În celelalte 21 de cazuri, conducătorii auto s-au prezentat la autoturisme înainte de  a se începe operațiunea de ridicare,  fiind sancționați contravențional pentru oprirea interzisă.

Cele 7 autoturime ridicate au fost depozitate într-un loc special amenjat de către administratorul drumului, din care au fost restituite un număr de 6 autoturisme deținătorilor legali după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare  prevăzute în H.C.L nr.399/2018- Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța.

„Activități similare se vor derula zilnic, iar scopul instituției noastre nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.
 Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța

Sursa foto: Poliția Locală Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliție alertată în Constanța, pentru un accident imaginar. Vezi cu ce amendă s-a ales ”glumețul”

10 Aug 2019 600

Parcare neregulamentară! Poliţia Locală a amendat Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Judecata, suspendată

06 Aug 2019 8337

Decizia nu este definitivă Magazinul Profi a pierdut procesul cu Protecţia Consumatorilor Constanţa. Ce amendă are de primit

23 Jul 2019 2201

Un bărbat a scăpat de amenda primită în Constanţa pentru că poliţistul nu a putut dovedi unde era parcată maşina

19 Jul 2019 2446

A rulat în Ciocârlia cu peste 100 km/h, dar a spus că pilotul automat indica altă viteză. Ce a stabilit Judecătoria Medgidia

17 Jul 2019 488

Un poliţist local a amendat un constănţean cu articolul de lege greşit. Ce a decis instanţa în acest caz

15 Jul 2019 1204

Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza județului Constanța

13 Jul 2019 466

Doi bărbați din județul Vaslui, prinși cu „alba –neagra” în stațiunea Costinești. Ce măsuri au luat polițiștii

10 Jul 2019 598

CNAIR anunță opt noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă

02 Jul 2019 636

Amendă contestată la Judecătoria Constanţa. Proba video a fost decisivă

02 Jul 2019 3137

Amenzi pe bandă rulantă aplicate de Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa

01 Jul 2019 1120

De o amendă da, iar de alta ba. Cum a vrut o constănţeancă să scape de amenzile de la Poliţia Locală

27 Jun 2019 1226

Agenții economici de pe litoral, amendați de pompierii ISU Dobrogea. Mai multe deficiențe au fost constatate

24 Jun 2019 590

Operatori economici din Mamaia și Eforie, sancționați pentru amplasarea șezlongurilor la un pas de apa mării

19 Jun 2019 4303

Un constănţean, amendat pentru un picnic în loc nepermis. Totuşi, a câştigat în instanţă

14 Jun 2019 2646