Atenţionare MAE Furtună în Grecia

 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Greciei cu privire la atenţionarea meteo emisă de Serviciul Național de Meteorologie elen, la data de 12 ianuarie 2015.

Astfel, în vestul, centrul şi partea de nord a Greciei sunt prevăzute ploi şi furtuni, în principal în zonele de litoral, iar pentru zonele de deal şi de munte din centrul şi nordul ţării se estimează căderi de zăpadă. Aceste fenomene, care local vor fi puternice, se vor extinde gradual şi în restul ţării. 

Începând cu după-amiaza zilei de 12 ianuarie 2015, sunt preconizate ninsori în insulele din nordul şi estul Mării Egee, în zonele de deal din Peninsula Peloponez precum şi în zonele muntoase din Insula Creta. Totodată, pe mare pot avea loc fenomene meteo deosebite, caracterizate prin furtună cu o intensitate care poate atinge gradul 8-9 pe scara Beaufort.

Marţi, 13 ianuarie 2015, ploi puternice şi furtuni vor avea loc în insulele Ciclade, Creta, Arhipelagul Dodecanese şi în sudul insulelor din estul Mării Egee.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE Atenționare de călătorie pentru Grecia - Furtuna Elias, cod roșu

26 Sep 2023 942