Stiri calde

Aţi păstrat bonurile fiscale din luna august? Puteţi fi câştigători la Loteria Bonurilor Fiscale. Duminică are loc o nouă extragere

Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise între 1 și 31 august 2018 este programată duminică, 16 septembrie 2018. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii, informează Ministerul de Finanţe. 
 
Selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape. Duminică, 16 septembrie a.c., va fi organizată prima etapă, care va consta din extragerea bilelor care vor determina ziua emiterii și valoarea bonurilor câștigătoare. Înregistrarea extragerii Loteriei bonurilor fiscale va fi difuzată pe TVR1, începând cu ora 2300. Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câștigătoare.
 
Extragerea va avea două etape:
- etapa I: va fi extrasă bila pentru determinarea zilei emiterii bonurilor câștigătoare, cu numere de la 1 la 31;
- etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor câștigătoare.
 
Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minim 30 de zile.
 
Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto. Comisia de supraveghere va fi formată din câte un reprezentant al MFP, al ANAF și al CNLR. Bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de tragere.
 
Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate și o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.
 

"Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF. În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării se constată depășirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători" - transmite Ministerul de Finanţe.

 
Detalii despre a doua etapă de selecție a câștigătorilor Loteriei bonurilor fiscale:
 
În cazul realizării celei de-a doua etape de selecție, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Și această extragere va fi realizată cu urnele CNLR și va fi televizată, data organizării acesteia urmând să fie anunțată ulterior.
 
Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător. Pentru aflarea celorlalți câștigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câștigător.
 
Dacă se depășește numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câștigător este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referință și numărul unic maxim atribuit. Se continuă aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare a pasului, numerele câștigătoare sunt eliminate din listă.
 
După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ați păstrat bonurile fiscale din luna februarie? Vedeți dacă ați câștigat la Loteria bonurilor fiscale

18 Mar 2019 500

Ați păstrat bonurile fiscale din luna ianuarie? Vedeți dacă ați câștigat la Loteria bonurilor fiscale

18 Feb 2019 978

Modificări în legislație privind loteria bonurilor fiscale. Ce a hotărât Ministerul Finanțelor Publice

28 Jan 2019 291

O nouă extragere a bonurilor fiscale. Aţi păstrat bonurile din luna octombrie?

18 Nov 2018 428

Loteria bonurilor fiscale. Care este valoarea bonurilor fiscale câştigătoare din luna iulie

19 Aug 2018 878

Bonurile fiscale emise pe 17 iunie, câștigătoare la Loteria Bonurilor Fiscale. Ce valoare trebuie să aibă

22 Jul 2018 588

Loteria Bonurilor Fiscale. Ministerul Finanţelor Publice, organizează, azi, o nouă extragere

22 Jul 2018 516

O nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, programată duminică

20 Jul 2018 408

Bonurile fiscale emise în data de 5 mai 2018 au fost desemnate câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică. Ce valoare trebuie să aibă

17 Jun 2018 538

Ați păstrat bonurile fiscale din luna mai? O nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale programată duminică

15 Jun 2018 796

Când va avea loc a doua extragere pentru selecția celor 100 de câștigători la Loteria bonurilor fiscale emise în luna martie

30 May 2018 625

Ați păstrat bonurile fiscale din luna aprilie? O nouă extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale programată duminică

18 May 2018 890

Loteria bonurilor fiscale, 22 aprilie. Care este valoarea bonurilor fiscale câștigătoare din luna martie

22 Apr 2018 1551

Loteria bonurilor fiscale. O nouă extragere va avea loc duminică

20 Apr 2018 637

O nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscale. Ce bonuri sunt câștigătoare. Ce premii se pot câștiga

18 Mar 2018 520