Au fost aprobate Lucrările de consolidarea falezelor din Constanţa. Află între ce străzi se va face investiţia

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1029/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Lucrări de consolidare a falezelor în zona municipiului Constanţa".
1186602357.jpg
Potrivit actului normativ amintit finanţarea se face "din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare", de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”.
În acelaşi act normativ se mai arată că titular este Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, beneficiar Administraţia Naţională "Apele Române" - Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, iar amplasamentul lucrării este în municipiul Constanţa, între străzile Belvedere şi Lt. Gh. Economu.
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) se ridică la 41.007 mii lei.
Durata totală de execuţie a lucrării este de 43 de luni şi în acest timp se va executa consolidarea falezei, inclusiv descărcători, precum şi consolidarea piciorului falezei la nord de epiul T4.
Facem precizarea că EPIUL este un dig de piatră, construit transversal, cu un capăt încastrat în mal, pentru a regulariza cursul apei, a-i micșora lățimea sau a apăra malurile de eroziuni.
 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se actualizează studiul de fezabilitate pentru lucrările de consolidare a falezelor din Eforie

23 Nov 2020 2663

Falezele din Eforie, consolidate de firma unui om de afaceri trimis în judecată în dosarul fostului ministru Borbely Laszlo (document)

09 Dec 2014 22634