Au plecat în Afganistan primii militari români dislocați, anul acesta, în teatrele de operații. De unde sunt și pe cine schimbă

Aseară, primul detașament din Batalionul Protecția Forței "Vulturii Carpaților", a plecat spre baza aeriană din Kandahar din Afganistan.

Militarii vor participa timp de o jumătate de an la misiunea Resolute Support de instruire, consiliere şi asistenţă a forţelor de securitate afgane.
 
La începutul lunii ianuarie o echipă de evaluare din Comandamentul Forţelor Întrunite, a Componentei Operaţionale Terestre şi din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, a verificat, la sediul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, în cadrul unei evaluări statice, nivelul de pregătire a militarilor din cadrul Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”.
 

Reamintim că la începutul lunii noiembrie anul trecut, în cadrul sesiunii Consiliului Nord-Atlantic, în formatul Resolute Support, incluzând participanţii, contributorii şi beneficiarii acestei misiuni, a avut loc un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor situației de securitate din Afganistan și a contribuțiilor aliaților la RSM.

Prezent la eveniment ministrul român al apărării, Mihai Fifor, a salutat rolul NATO şi al RSM pentru securitatea Alianței, Afganistanului, dar şi a comunităţii internaţionale, inclusiv în contextul eforturilor de combatere a terorismului.


„În ceea ce privește misiunea NATO din Afganistan, am subliniat rolul important al României ca un contributor semnificativ cu trupe la RSM, precum şi menţinerea angajamentului pe linia asigurării suportului necesar autorităților de la Kabul în planul stabilizării şi dezvoltării profilului şi capacităţii Forțelor Naționale de Securitate şi Apărare ale Afganistanului. Totodată, am menționat că militarii români vor fi prezenți, alături de aliații noștri, în Afganistan și în anul 2018, respectând toate responsabilitățile asumate la nivel aliat”, a precizat, atunci,  ministrul Mihai Fifor.

Facem precizarea că în prezent se află din luna august anul trecut în Afganistan militari din Batalionul 280 Protecția Forței din Focșani.
 
Sursa foto: Facebook.com/mapn.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Divizia 2 Infanterie Getică Transfer de autoritate în Kandahar

26 Aug 2018 2848

Militarii din al III-lea detașament din Batalionul Protecția Forței "Vulturii Carpaților" s-au întors din Afganistan

16 Aug 2018 1520

Lista militarilor români răniţi în Afganistan. Ce vârstă şi grad au răniţii

30 Apr 2018 6234

Oficial de la MApN despre militarii răniţi în timpul unei misiuni în Afganistan. De la ce Batalion sunt militarii

30 Apr 2018 3539

Pleacă în Afganistan peste câteva zile. Ieri s-a făcut evaluarea statică. De unde sunt primii militari dislocați în teatrele de operații în 2018

06 Jan 2018 15446