Augustin Zegrean despre cazul Elenei Udrea La CCR nu s-a depus nicio sesizare cu privire la rezultatul votului din Parlament

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat, în această seară, că Legea fundamentală prevalează întotdeauna în contextul dispozițiile referitoare la adoptarea de către Parlament a unei hotărâri pentru urmărirea penală, respectiv arestarea preventivă a unui deputat.

Referitor la votul de luni pentru încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă a Elenei Udrea, șeful CCR a spus că nu urmărește subiectul pentru că nu-l interesează, informează Agerpres.

Întrebat dacă era nevoie de o majoritate simplă sau de o majoritate calificată pentru acea cerere, Zegrean a subliniat: "Citiți art. 155 din Regulamentul Camerei Deputaților și art. 76 alin 2 din Constituție și găsiți răspunsuri la toate întrebările. (...) Constituția prevalează întotdeauna".

Preşedintele CCR a menționat că la CCR nu s-a depus nicio sesizare cu privire la rezultatul votului din Parlament în cazul Udrea. În ceea ce privește posibilitatea ca un avocat să conteste o hotărâre a Parlamentului la CCR, Zegrean a precizat că avocații pot să facă orice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.