Stiri calde

UPDATE Autorităţile locale, suspectate de interese financiare

În şedinţa de azi a CLM Constanţa, consilierii liberalii vor cere retragerea a trei proiecte de pe ordinea de zi. Declaraţiile au fost făcute de Virgil Chiţac, preşedintele organizaţiei municipale PNL Constanţa, în avansul şedinţei ordinare a CLM.
 
Cele trei proiecte sunt:

Proiect de hotărâre privind asuma rea HCL nr. 172/2016 privind solicitarea către  Guvern ul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Palas din domeniul public al statului  și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța;

Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Soveja nr. 17 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educaţiei în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța;

Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, zona Badea Cârțan din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; 

În ceea ce priveşte proiectul  privind construirea de locuinţe sociale pentru rromi - Proiect de hotărâre privind asuma rea HCL nr. 172/2016 privind solicitarea către Guvern ul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Palas din domeniul public al statului  și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța, PNL susţine că nu se justifică un nou cartier social şi că, în expunerea de motive, ar fi trebuit  să se precizeze câte solicitări au fost primite de la potenţialii beneficiari. 

Liberarii mai spun că în actualul cartier Henry Coandă nu sunt ocupate toate locurile. Mai mult, liberalii declară că nu sunt de acord cu segregarea.
 
În priviţa celorlalte două proiecte, liberalii menţionează că suspectează autorităţile locale de interese financiare.
 
Precizăm că cele trei proiecte sunt de patrimoniu şi au nevoie de votul a doua treimi din consilierii locali pentru a trece.

Liberalii au mai susţinut că nu vor vota proiectele şi vor ieşi din sala de şedinţe.

UPDATE, ora 12:42

Proiectul de  trecere a  unor imobile de pe strada Soveja numărul 17  în administrarea municipiului Constanța, face referire la Palatul Copiilor și la stadionul Farul. Vergil Chițac a declarat cu privire la acest proiect că Ministerul Educației nu agreează această variantă.

„Trebuie să cerem avizul prima dată Ministerului Educației , să facem niște studii de fezabilitate, să facem o discuție publică cu ce se întâmplă acolo. Eu cred că dacă ne facem bine temele și arătăm că ne interesează, Ministerul Educației ne va data tot sprijinul.“

Pe lângă poziția oficială, liberalul a mai adus în discuție o particularitate a Palatului Copiilor:

„Ce se întâmplă la Palatul Copiilor este zona de învățământ facultativ. Noi avem probleme cu învățământul obligatoriu. Avem școli care se dărâmă. Eu nu spun să nu fim atenți la învățământul  facultativ dar haideți să fim atenți și la învățământul obligatoriu. Nu neapărat să le rezolvăm secvențial, dar mai degrabă să le abordăm în paralel.“


La proiectul care privește transmiterea terenului de rugby din „Badea Cârțan“ în domeniul public al municipiului Constanța, Vergil Chițac a declarat :

„Acolo își desfășoară activitatea echipa de rubgy a unui asociații private (ACS Tomitanii). Domniile lor ca să existe au cerut un ajutor financiar la primărie. Nici măcar proiectul lor nu a ajuns pe convocator. Nu numai că nu vrem să îi ajutăm pe tinerii aceștia care au rezultate notabile dar vrem sa le luăm terenul dar nu știm ce vrem să facem cu el.“ 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial. Prefectul județului Constanța a semnat ordinele prin care doi consilieri locali rămân fără mandate

18 Feb 2019 1213

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 943

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 1113

Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

29 Jan 2019 914

Constanța. Consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Caliminte, în fața comisiei centrale de arbitraj a PNL

21 Nov 2018 623

Teatrologul Anaid Tavitian şi scenograful Eugenia Jianu devin cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa

23 Oct 2018 1597

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Consilierii judeţeni constănţeni, invitaţi în redacţia ZIUA de Constanţa să-l cunoască pe omul care a scris istorie pentru Dobrogea (document + galerie foto)

15 Oct 2018 2319

Finanţarea unor cluburi sportive din Constanţa, în atenţia Comisiei pentru învăţământ şi sport din cadrul Consiliului Local. Arhitectul oraşului, invitat la Comisie în septembrie!

25 Aug 2018 780

Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

12 Jul 2018 2457

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

10 Jul 2018 668

Doi consilieri judeţeni PNL readuc în atenţia Consiliului Judeţean Constanţa necesitatea construirii unui teatru pentru copii şi cer introducerea proiectului în comisii şi pe ordinea de zi! (documente)

06 Jul 2018 734

LIVE TEXT. Acum, şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Schimb de replici dur, în debutul ședinței, între primar și consilierul PNL, Cristina Văsii (galerie foto)

28 Jun 2018 1801

Liderul consilierilor judeţeni PNL Constanţa, Marian Iordache, şi-a publicat raportul de activitate (document)

13 Jun 2018 962

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 1887

Interviu online cu Adriana Arghirescu, consilier local PNL în CLM Constanţa „Atitudinea primarului Făgădău este una de superioritate faţă de consilieri. Nu are deschiderea necesară să putem comunica!“

14 Apr 2018 2788