Autorităţile române recomandă Anulaţi călătoriile în Africa de Vest!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Africa de vest cu privire la cazurile de febră virală hemoragică (Ebola) înregistrate în patru state din această regiune – Guineea-Conakry, Liberia Sierra Leone și Nigeria.
 
Autorităţile din Guineea-Bissau au închis, începând cu data de 12 august 2014, frontierele de sud şi de est, care o despart de Guineea-Conakry, fără a se preciza pe ce perioadă măsura va rămâne în vigoare. Totodată, la data de 9 august 2014, Guineea Conakry a închis temporar graniţele cu Liberia şi Sierra Leone. Autorităţile  declară că măsura a fost luată preventiv, pentru a împiedica propagarea epidemiei dinspre cele două state vecine.
Î
ntrucât boala este contagioasă, ţările unde virusul a fost confirmat prin analize de laborator (Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria), cele în care au existat cazuri prezumate, dar neconfirmate prin analize de laborator (Mali, Gambia, Senegal), precum şi celelalte state din vecinătatea focarului epidemic au dispus măsuri de prevenire şi au lansat campanii interne de informare a populaţiei.
 
Este de reţinut că nu există nici vaccin, nici tratament specific împotriva virusului Ebola. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să renunţe la călătoriile care nu sunt imperios necesare în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, iar celor aflaţi deja pe teritoriul acestor state, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale și să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PRoTECT – proiectul în care Poliția Română colaborează cu parteneri europeni, în scopul întăririi siguranței publice

20 Jul 2019 1346

#DobrogeaAcademică Personalităţi din administraţie, cultură, culte şi învăţământ salută decernarea titlului de Cetăţean de Onoare academicienilor dobrogeni Petre T. Frangopol şi Marian-Traian Gomoiu (galerie foto)

02 Jul 2019 7901

Constănţeanul supărat Pe plaja din Mamaia, baldachinele şi şezlongurile au intrat din nou la apă (galerie foto)

27 Jun 2019 11623

DIICOT. Evaziune fiscală, trafic de persoane şi spălare de bani, pe ruta Belgia-România

14 Jun 2018 1864

Nicuşor Constantinescu cere statului american respingerea cererii de arestare emise de autorităţile române

05 Sep 2014 2035

Ziua Rezervistului Militar

30 May 2014 2303