Avertismentul oamenilor de ştiinţă Nu mai beţi apă din izvoare sfinţite. Află de ce

Oamenii de ştiinţă au descoperit ca 86% din probele de apă de la locurile de cult conțin impurități, inclusiv materii fecale și E. coli. Apa din izvoare sfinţite sau "tămăduitoare" conține bacterii dăunătoare, iar aceste locuri ar trebui aibă avertismente de sănătate, susţin cercetătorii.
Oamenii de ştiinţă au descoperit ca 86% din probele de apă de la locurile de cult conțin impurități, inclusiv materii fecale și E. coli, care ar putea provoca diaree, potrivit Mirror.co.uk.
Dr. Alexander Kirschner, de la Universitatea de Medicina din Viena, Austria, care a efectuat studiul, a declarat că: "Trebuie să avertizăm populaţia să nu bea din aceste surse".
Microbiologul a declarat izvoarele şi-au căpătat reputația de ape "vindecătoare" în Evul Mediu.
El a adăugat: "În acele zile, calitatea apei din orașe era, în general, atât de proastă încât oamenii sufereau în mod constant de diaree sau alte boli. Dacă ei dădeau apoi peste un izvor ascuns într-o pădure, care nu era la fel de poluat, și consumau apa de acolo timp de mai multe zile, simptomele lor dispăreau. Deci, deși în acele zile era o apă sănătoasă, având în vedere calitatea excelentă a apei de băut din zilele noastre, situația este acum inversată".
Cercetarea a arătat că există până la 62 de milioane de bacterii, în medie, în fiecare mililitru de apă din izvoare sfinţite sau "tămăduitoare".
Prin lege, apa de la robinet nu poate avea, în general, mai mult de 100 de bacterii pe mililitru.
Dr. Kirschner, a cărui echipa a testat 21 de izvoare sfinţite și 18 fântâni, a adăugat că, dacă oamenii încă mai vor să consume apă de la aceste izvoare, ei ar trebui să adauge sare pentru a opri înmulţirea bacteriilor.
Sursa: rtv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prăznuim Izvorul Tămăduirii. Unde avem, în județul Constanța, izvoare tămăduitoare

06 May 2016 5649