Avertismentul polițiștilor dat în toiul nopții Ultima găselniță a traficanților. Nu intra în jocul lor

Cărăuș de bani. Este ultima găselniță a traficanților de droguri sau de carne vie. Acesta este ultimul avertisment pe care ni l-a transmis, în urmcă cu puțin timp, polițiștii pe Facebook/politisti.ro.
 
Ce spun polițiștii:
Cărăuş de bani este persoana recrutată de un grup infracţional organizat în vederea primirii şi retransmiterii ulterioare a unor sume de bani obţinute în mod ilegal.
Aceste tranzacţii sunt efectuate din conturile bancare ale unor persoane din diferite state europene, scopul fiind acela de a ascunde beneficiarul final al respectivelor sume de bani.

În perioada 22 – 26 februarie 2016, Poliția Română a participat, împreună cu agenții de aplicare a legii din Belgia, Danemarca, Grecia, Olanda, Regatul Unit, Spania și Portugalia – cu sprijin suplimentar din Moldova și alte țări, la prima operațiune desfășurată la nivel european pentru combaterea activităților de spălare de bani prin persoane interpuse (money mule).
Operațiunea a fost, de asemenea, sprijinită de Europol, Eurojust și Federația Bancară Europeană. Activitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului EMPACT – O.A.P. – Payment card fraud, în care Romania deține pozitia de Driver.
Sintagma ,,money mule” (cărăuș de bani) se referă la persoane recrutate de grupări infracționale organizate în vederea primirii şi retransmiterii ulterioare a sumelor de bani obținute în mod ilegal, aceste tranzacții fiind efectuate din conturile bancare ale unor persoane din diferite state europene, scopul fiind acela de a ascunde beneficiarul final al respectivelor sume de bani.
Persoanele recrutate pot participa benevol la activitatea ilicită, însă există situații în care unii dintre participanți nu realizează faptul că acțiunile favorizează un spectru larg de activități infracționale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.