Stiri calde

Avertizare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina. Mai multe drumuri au fost închise

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care călătoresc în Bosnia şi Herţegovina, în perioada 7 - 9 august, cu privire la situaţia principalelor drumuri din acest stat, pe fondul riscului de inundații.

În urma precipitațiilor abundente, au fost afectate mai multe localități din acestă ţară, în special în zona adiacentă localității Banja Luka, precum şi în nord, în regiunea Tuzla și în zona localităților  Zenica, Doboj, Banja Luka și Zvornik.

Cele mai afectate localități din vecinătatea orașului Banja Luka sunt Starcevica, Mejdan, Ada, Debeljaci, Vrbanja, Rebrovac și Borik, care nu mai sunt conectate la rețeaua de electricitate, comunică MAE.

Drumul național Bijeljina - Priboj - Tuzla este închis în zona localității Tobut, din cauza alunecărilor de teren, iar drumul Bijeljina – Brcko, în dreptul localității Cadavica, a fost închis circulației.

De asemenea, au fost blocate unele artere rutiere din zona localității Banja Luka, iar drumul regional Lopare–Celic şi drumul național Tuzla – Orašje, în zona localității Srebrenik, au fost închise.

În localitatea Kostajnica este instituită stare de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Bosnia şi Herţegovina să manifeste prudenţă şi să consulte  pagina de internet www.mae.ro, rubrica „Alerte, sfaturi de călătorie”  pentru informaţii actualizate.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE a emis o avertizare de călătorie din cauza codului portocaliu

03 Sep 2014 1017

MAE a emis avertizare de călătorie pentru români din cauza virsului Ebola

19 Aug 2014 956

Din cauza codului roşu de ploi şi furtună MAE a emis avertizare de călătorie în Croaița

30 Jul 2014 1528

Avertizare de calatorie in Ungaria din cauza furtunii

27 Jul 2014 1016

MAE a emis avertizare de călătorie în Israel și Teritoriile Palestiniene

08 Jul 2014 1319