Avertizări de cod ROŞU, PORTOCALIU, GALBEN

 
În contextul avertizărilor hidrologice de COD ROȘU, PORTOCALIU ȘI GALBEN de inundaţii emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor în această dimineață, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a dispus prefecților și șefilor structurilor pentru situații de urgență din județele vizate să fie prezenți în teritoriu pentru a acorda sprijin populației.
 
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis Cod Roșu de inundații pentru bazinele Maja (județul Satu Mare și Sălaj), Sălaj (județele Sălaj și Maramureș) și Bărsău (județul Maramureș), valabil până la ora 14.00, Cod Portocaliu pentru bazinele hidrografice din județele, Maramureș, Satu Mare, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud și Sălaj valabil până astăzi la ora 14.00, precum și Codul Galben pentru județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj și Mureș, valabil până astăzi la ora 23.00.
 
Încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase, la nivelul comitetelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub avertizări au fost luate toate măsurile pentru a se putea interveni în cel mai scurt în sprijinul populației.
 
De asemenea, de la momentul avertizării meteo-hidrologice au fost activate grupele operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență din cele trei județe aflate sub Cod Roșu și s-a trecut la aplicarea măsurilor de ridicare a capacității operaționale.
 
 
 
La nivelul celor trei județe acționează în teren pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice peste 800 de pompieri militari sprijiniți de echipe de poliție și jandarmi,  cu mijloacele tehnice aflate în dotare.
 
 
 
În ultimele 24 de ore, ca urmare a manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, echipajele inspectoratelor pentru situații de urgență au intervenit pentru evacuarea preventivă a 22 persoane din județul Sălaj, o persoană din Poiana Corbului, județul Satu Mare și alta din județul Maramureș, aflate în pericol din cauza producerii unor viituri. În 2 școli din județul Sălaj, localitățile Chieud și Chieșd au fost suspendate cursurile în această dimineață, ca măsură preventivă.
 
 
 
Alte intervenții ale pompierilor militari au contat  în evacuarea apei din gospodării şi obiective economice, degajarea căilor de acces, acordând permanent sprijin cetățenilor care au solicitat ajutor.
 
În localitatea Mireșul Mare din Maramureș se intervine cu barcă a ISU pentru evacuarea a patru turiști aflați într-o rulotă, aceștia fiind surprinși de o viitură.
 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a solicitat tuturor șefilor structurilor de situații de urgență să mențină o atenție sporită și să monitorizeze evoluția situației acolo unde sunt anunțate intensificări ale fenomenelor meteo-hidrologice.
 
Situațiile deosebite care pot apărea pe parcursul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase sunt monitorizate la nivelul Centrului Național de Conducere a Intervențiilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 298

Cod galben de intensificări ale vântului la Constanța!

28 Mar 2024 468

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 508

Cod galben de vânt puternic la Constanța! Numere utile în caz de urgență

24 Mar 2024 654

Avertizare meteo de ultim moment, emisă de ANM! Vizate Constanța și Tulcea

24 Mar 2024 1274

Martie, o lună a extremelor. ANM avertizează că suntem în pragul unui cod roșu, din cauza încălzirii globale

22 Mar 2024 467

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 21 martie 2024

22 Mar 2024 308

Cod galben de ceață în județul Constanța! Iată cât ține avertizarea emisă de ANM

22 Mar 2024 395

Convocator pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Societății pentru data de 23 Aprilie 2024

22 Mar 2024 400

Firme Constanța Acționarii Argus SA, convocați în adunare generală! Ce se află pe ordinea de zi

20 Mar 2024 416

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Administrația Națională “Apele Române” organizează licitație publică pentru închirierea unei suprafețe de 8.902,00 mp

19 Mar 2024 391

SC Comvex SA anunță publicarea invitației de participare la procedura de achiziție celule de depozitare

19 Mar 2024 359

Atenție șoferi! Se circulă în condiții de ceață pe autostrada A2 București-Constanța și pe drumurile din județul Tulcea

17 Mar 2024 539

UPDATE Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață densă. Când expiră avertizarea meteo

17 Mar 2024 1014