Stiri calde

Avertizări meteo de vreme severă. Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să ia toate măsurile necesare

În urma avertizării meteorologice emise de INMH pentru perioada următoare, Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi direcţiilor de sănătate publică să ia toate măsurile care se impun pentru rezolvarea situaţiilor speciale cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile, informează Ministerul Sănătății. 
 
La nivelul fiecărui judeţ, s-a cerut evaluarea numărului bolnavilor care necesită transport în vederea efectuării dializei, catagrafierea, prin medicii de familie şi cu participarea asistenţilor comunitari, a bolnavilor cronici cu afecţiuni ce necesită monitorizare permanentă, a gravidelor cu risc şi a celor în ultimele două luni de sarcină, a copiilor cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă, persoane dependente fizic, vârstnici cu nevoi speciale.
 
Pacienţii care necesită dializă vor fi transportaţi la nivelul unităţii la care fac dializă, iar după efectuarea procedurilor vor fi internaţi în spitalul în cadrul căruia funcţionează unitatea de dializă. Bolnavii cronici internaţi care necesită monitorizare permanentă nu vor fi externaţi până la stabilizarea situaţiei meteo. Medicii de familie vor fi mobilizaţi acolo unde situaţia impune prezenţa acestora la cabinetele medicale în afara programului de lucru până la stabilizarea situaţiei meteo.
 
Direcţiile de sănătate publică vor evalua stocurile de medicamente şi materiale sanitare existente la nivelul spitalelor şi vor identifica nevoile pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă apărute în această perioadă.
 
De asemenea, managerii serviciilor de ambulanţă judeţene răspund de dispunerea tuturor măsurilor necesare asigurării cu personal corespunzător în această perioadă (medici, asistenţi medicali, etc), identificarea căilor de acces care trebuie degajate cu prioritate (acces către spitale, cabinetele medicilor de familie, Serviciile Judeţene de Ambulanţă şi orice alte unităţi sanitare), asigurarea degajării căilor de acces de la nivelul Serviciului şi al substaţiilor din structura acestuia până la drumul principal.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Românii merg prea târziu la medic. Ministerul Sănătăţii trebuie să rezolve problema Registrului Unic de Transplant

15 Mar 2019 252

Care este numărul total de paturi din spitalele constănţene aprobat de Ministerul Sănătăţii

11 Mar 2019 667

Ministerul Sănătăţii nu mai are bani să susţină medicamentele compensate. Cine va suporta cheltuielile (document)

25 Feb 2019 659

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI din cadrul Institutului „Marius Nasta”

19 Feb 2019 487

Spitalul Municipal Mangalia, la judecată cu Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

14 Feb 2019 513

Oficial de la Ministerul Sănătății despre cazul falșilor fizicieni care ar profesa în sistemul de sănătate

13 Feb 2019 352

Ministrul Sorina Pintea Programul de sănătate pentru vitamina D, propunerea Comisiei naţionale de endocrinologie

11 Feb 2019 918

Ultimă oră! Ministerul Sănătății anunță un alt medic fals. Ancheta este în desfășurare

08 Feb 2019 1248

Vor fi din nou suspendate cursurile din cauza gripei? Ce a declarat ministrul Educației Naționale

29 Jan 2019 1709

Epidemie de gripă 2019 Creşele şi grădiniţele riscă să fie închise dacă numărul de îmbolnăviri este prea mare

26 Jan 2019 619

Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea „Vaccinurile salvează milioane de vieți în fiecare an”

24 Jan 2019 321

Oficial de la Ministerul Sănătății. Specialiştii au anunţat debutul sezonului gripal. ​Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 10

17 Jan 2019 527

Editorial Bate vântul schimbării în spitale? Ce au propus sindicatele

14 Jan 2019 791

O nouă instituţie va fi înfiinţată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Ce va face Agenţia Naţională de Informatizare a Sănătăţii (document)

14 Jan 2019 534

Când va atinge gripa punctul maxim de infecţie. Cinci oameni au murit deja. Simptome şi date oficiale

11 Jan 2019 921