Update - Aveţi zboruri aeriene programate? Luaţi în calcul că mâine sindicaliştii de la Romatsa intră în grevă!

 
Sindicaliştii de la Romatsa au anunţat pe Facebook că nimic nu va opri greva de mâine şi că fac acest demers atât pentru instituţie, cât şi pentru întreaga ţară. Decizia lor are cu siguranţă legătură cu negocierile dintre patronatul Romatsa şi sindicate care vor continua şi astăzi, deoarece în weekend au eşuat.
Controlorii de trafic aerian au 14 revendicări, printre care şi pensionarea la 55 de ani. Conducerea Romatsa spune că ar putea găsi soluţii pentru ca greva să nu mai aibă loc. Şi ministrul Transporturilor a cerut vineri sindicatelor, după demisia directorului general, să renunţe la greva generală programată pentru mâine.
În cazul în care mâine va avea loc o grevă generală a angajaţilor Romatsa, numai o treime din cele 3.000 de zboruri din România vor fi operate. Zeci de mii de pasageri ar avea de suferit din cauza acestei greve.

UPDATE, 11.30:


Ameninţările sindicaliştilor cu greva generală i-a determinat pe şefii de la Romatsa  şi pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor să negocieze intens cu sindicaliştii. Se pare că s-ar fi ajuns la un acord între cele două părţi în această dimineaţă. Controlorii de trafic aerian ar urma să primească măriri salariale de 2%.


sursa foto: wallstreet.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sindicaliştii Sed Lex renunţă la grevă

01 Sep 2015 2229

Update - Astăzi se judecă legalitatea grevei de la ROMATSA

28 Aug 2015 1800

Comunicat de presă ANAT - Greva generală a angajaţilor Romatsa provoacă pierderi agenţiilor de turism

27 Aug 2015 1697

ATSR Nu există nicio posibilitate de a evita greva generală, pe 1 septembrie

24 Aug 2015 1650

Cursele de Bergamo de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu vor fi afectate Grevă de avertisment la ROMATSA

15 Jul 2015 2319