Anchetă şi expertiză la Clubul Bamboo. Avocatul Cătălin Dancu şochează



După incendiul de la Bamboo, din Bucureşti, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă - INSEMEX Petroșani va efectua o expertiză la clubul Bamboo, în cadrul anchetei derulate, astfel încât să fie stabilite cauzele care au condus la izbucnirea focului.  

Am început o cercetare la fața locului.

Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a precizat că, pentru moment, nu se poate interveni pentru începeperea cercetărilor la faţa locului. 

Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (...) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (...) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a declarat Mihai Prună. 


Citeşte şi

De partea cealaltă, Cătălin Dancu, avocatul patronilor clubului, a făcut o declaraţie şocantă după ce a fost prezent la Poliţia Capitalei.

 

 „Am explicat din poziția administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit și procurorii cu privire la măsurile de protecție și de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenți, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Urmează să observăm și să verifice și procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. Până la ora 3,00 dimineața nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă", a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo...Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajați, care au fost instruiți și specializați în stingerea dinăuntru și folosirea extinctoarelor, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. De astfel, lucru care era corect să se spună că au fost peste 700 de persoane în club care, în mai puțin de 6 minute, au fost evacuate în condiții de securitate, pentru că toți au ascultat de instrucțiunile personalului”, a precizat Cătălin Dancu.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Constanța și primarul municipiului, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

11 Feb 2024 1038

Antuanela Dancu, șef serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Constanța contestă decizia de pensionare

05 Nov 2023 8431

Declarații de Avere Constanța. Antuanela Dancu, șef serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Constanța deține un apartament și trei case de locuit (DOCUMENTE)

04 Oct 2023 1155

Ioana-Laura Dancu - Avocat Constanța

04 Jul 2023 422

Audit în Primăria Constanța. Este vizat Serviciul Registratură și Management Documente

06 Apr 2023 1328

Șofer rupt de beat, depistat pe o șosea din România. A fost implicat într-o tamponare

30 Oct 2022 1149

Începe procesul pe averea comisarului șef Dancu, fostul comandant al IPJ Constanța!

21 Sep 2022 4663

Averea comisarului șef Dancu, fostul șef al IPJ Constanța, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel. „Niște oameni de bine mi-au făcut o sesizare“

05 Aug 2022 20151

Un nou șantier în municipiul Constanța? Artera rutieră va face legătura între Soveja și B-dul Aurel Vlaicu

04 Aug 2022 11617

Polițiști luați în colimator de inspectorii de integritate! Averi nejustificate, reclamă ANI

28 Jul 2022 1509

Fost șef al IPJ Constanța, cu peste 340.000 de lei avere nejustificată, acuză ANI! Ce spune comisarul șef Dancu (DOCUMENTE)

28 Jul 2022 7948

MApN Reuniunea extraordinară a miniștrilor apărării în format B9. Ce subiecte au fost analizate

25 Feb 2022 1556

Sărbătoare la IPJ Constanța! Este ziua de naștere a chestorului Constantin-Adrian Glugă

12 Jan 2022 4405

LIVE VIDEO Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ajung azi în portul militar Constanța

09 Jan 2022 2342

Videoconferință a conducerii MApN cu echipele de comandă ale detașamentelor aflate în misiuni externe

22 Dec 2021 1499