Avocatul leagă cazul șefului CJC de cel al lui Mircea Băsescu Decizia instanței privind arestarea lui Nicușor Constantinescu a fost contestată (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit azi mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Decizia, luată de instanţa Tribunalului Bucureşti, a fost contestată de avocatul Marius Mocanu, contestaţia urmând a se judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Într-un comunicat de presă trimis de Consiliul Județean Constanța se arată că „în ciuda faptului că avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a pus la dispoziţia instanţei dovezi de necontestat privitoare la starea medicală a acestuia, constand în rapoarte medicale emise de dr. Mohamad E. ALLAF, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică din cadrul Spitalului Johns Hopkins, raportul dr. Amol NARANG, Seful Departamentului de Radiologie Oncologică din cadrul aceluiaşi spital,  precum şi imagini audio-video şi fotografii care îl înfaţişau pe clientul său intr-o stare medicală foarte gravă, dovezi care au aparut şi în presă, instanţa nu a luat în considerare toate acestea şi a aprobat în mod inexplicabil şi inuman cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

„Precizam că pe toată durata spitalizarii lui Nicuşor CONSTANTINESCU în Statele Unite ale Americii, avocatul Marius MOCANU a prezentat rapoarte medicale incontestabile, ori de câte ori organele judiciare au solicitat clarificări şi dovezi în sensul celor susţinute. Organele de anchetă au fost încunoştinţate în permanenţă despre evoluţia stării medicale a Preşedintelui Consiliului Judetean Constanţa, Nicuşor CONSTANTINESCU şi despre complicaţiile grave survenite post-operator, cele care îl ţin şi acum pe acesta sub observaţia strictă a medicilor americani. Spitalul Johns Hopkins este unul dintre cele mai prestigioase instituţii de acest gen din lume, iar medicii care s-au îngrijit de tratamentul pacientului, Nicuşor CONSTANTINESCU, sunt consideraţi mari personalităţi ale lumii medicale mondiale”, se arată în comunicat.

Solicitarea DNA privind arestarea preventivă a șefului CJC este legată de reprezentanții instituției de scandalul în care este implicat fratele președintelui. „Solicitarea DNA de a cere arestarea preventivă pentru 30 zile şi încuviinţarea acesteia de către Tribunalul Bucureşti, nu este altceva decât o încercare disperată de a aduce in spaţiul public un alt scandal de presă, care să îl pună în umbră pe cel iscat de fratele Preşedintelui României, Mircea BĂSESCU. Din păcate aceste jocuri de culise nu ţin cont de viaţa unui om, care prin această decizie, este condamnat la moarte, Nicuşor CONSTANTINESCU urmând ca în Statele Unite ale Americii sa fie supus unui proces de radioterapie, singurul care îi poate oferi speranţa la viață”, se menționează în document.

Reprezentanții CJC au făcut publice și două scrisori medicale, una semnată de dr. Mohamad E. Allaf, Director Chirurgie Robotică, Profesor Asociat Urologie, Oncologie și Inginerie Biomedicală, de la Spitalul Johns Hopkins și cealaltă de dr. Amol Narang, medic la același spital. Scrisorile se află în secțiunea Documente de mai sus.

De asemenea, în secțiunea Imagini găsiți fotografii din spital cu șeful CJC.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 725

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1375

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1534

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 880

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1361

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1464

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 910

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 798

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1301

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1022

Insolvență de răsunet la Constanța! Este vizată Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

19 Oct 2023 2229

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1042

Mazăre și Nicușor, citați în 2024 la Judecătoria Constanța!

24 Sep 2023 1359