Stiri calde

Bărbat care descărca deșeuri inerte pe un teren liber de construcții, de pe strada Amsterdam din Constanța, depistat de poliţişti (galerie foto)

277 de amenzi contravenționale!

Acesta este numărul abaterilor constatate și sancționate de către polițiștii locali în urma controalelor efectuate în data de 29.10.2018.

Astfel, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au sancționat contravențional  persoanele care au săvârșit abateri de la normele legale în vigoare privind menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, combaterea și prevenirea efectelor consumului produselor din  tutun în spațiu public închis, legalitatea lucrărilor de construcții și a afișajului stradal si   modul de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța etc.

Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 117.210 lei.

Se redau cu titlu de exemplu și în scop preventiv informativ câteva încălcări ale legii constatate în mod frecvent:
  • Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 15 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor etc.
  • Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 67 sancțiuni  contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun;
  • Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale pentru consumul de produse din tutun în spațiu public închis, majoritatea faptelor au fost constatate în interiorul unei unități sanitare;
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 54 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.
Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Pe această cale, se solicită cetățenilor să sesizeze direct faptele antisociale, care intră în sfera de competentă instituțională, la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate daca intră in competenta institutiei noastre.

Asa a procedat și un constănțean sunând la Dispeceratul Poliției Locale Constanța și în  acest fel polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului  au reușit să identifice o persoană fizică care descărca dintr-o autospecială deșeuri inerte pe un teren liber de construcții situat pe strada Amsterdam din municipiul Constanța.  

Conducătorul auto a fost sanctionat contravențional cu suma de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile art.96, alin.1, pct15 din O.U.G nr.195/2005 privind protecția mediului.

De asemenea,  persoanei în cauză i s-a dispus măsura complementară de ridicare a deșeurilor depozitate nelegal în termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenție.

În urma verificărilor ulterioare s-a constatat că persoana sancționată contravențional s-a conformat măsurilor dispuse de către polițiștii locali, ridicând deșeurile depozitate.

Cu această ocazie, reamintim persoanelor fizice/juridice obligația legală de a depozita deșeurile numai în locuri special amenajate, în caz contrar, riscand să răspundă contravențional.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de garaje au fost desființate în cartierul Inel II din Constanța într-o lună. Ce amenzi riscă proprietarii care nu se conformează somațiilor primite

15 Feb 2019 476

Șoferul unui microbuz de marfă, sancționat de polițiștii locali în zona Casa de Cultură din municipiul Constanța. Mai multe echipaje de Poliție Locală au intervenit (galerie foto+video)

12 Feb 2019 3330

Constanţa Bucureşteancă, prinsă în timp ce se plimba cu maşina pe plajă. Cu ce amendă s-a ales

11 Feb 2019 597

Constanța Sancțiuni aplicate de polițiștii locali. Ce abateri au constatat agenții

09 Feb 2019 441

Constanţa. Comerţul ilicit, nepăstrarea curăţeniei şi călătoritul fraudulos, sancţionate de poliţiştii locali

04 Feb 2019 379

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu măsura Primăriei Constanţa de sancţionare a celor care parchează sau staţionează cu vehiculele pe trotuare?

04 Feb 2019 2407

Polițiștii locali au monitorizat parcurile din Constanța. Ce nereguli au depistat agenții (galerie foto)

02 Feb 2019 437

Constanţa Poliţiştii locali au demolat construcţiile ridicate ilegat pe strada Munții Tatra din Palas (galerie foto+video)

01 Feb 2019 929

Sute de amenzi aplicate de poliţiştii constănţeni. Ce nereguli au sancţionat agenţii

30 Jan 2019 855

Suspecți prinși în flagrant la scurt timp după ce au spart un garaj din Constanța. Ce măsuri au luat polițiștii locali (galerie foto+video)

28 Jan 2019 839

Petrecere de botez organizată pe o stradă din Constanța. Polițiștii locali au întrerupt distracția (galerie foto+video)

21 Jan 2019 528

Constanța Comerțul stradal neautorizat, sancționat de polițiștii locali. Ce amenzi au fost aplicate

19 Jan 2019 591

Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa a dat amenzi pe bandă rulantă

18 Jan 2019 1353

Persoană depistată în zona Gării CFR din Constanţa, în timp ce vindea ilegal ţigări

15 Jan 2019 341

Constanţa. Sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară, aplicate de poliţiştii locali

14 Jan 2019 415