Bărbat prins cu 30 de moaște în rucsac

Poliţiştii locali din Bucureşti au descoperit, astăzi, în rucsacul unui bărbat șapte racle în care se aflau, conform declarației sale, resturi și părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinți.
 
„O echipă mixtă formată din inspectori ai Poliției Locale a Municipiului București și agenți ai Patrulei Călare au găsit, marți seara, în zona Patriarhiei Române, patru persoane care aveau un comportament suspect. La legitimare, persoanele au devenit recalcitrante. Ba mai mult, S.C.G. (un bărbat în vârstă de 38 de ani) a încercat, iritat, să ferească de privirile agenților locali un rucsac pe care îl purta cu grijă. În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înșire: o cutie cu “10 Sfinți martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuță cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată  despre care proprietarul de moaște afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu știe nimic. Singura sa explicație vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr”, se mai arată în comunicat.
 
„Despre modul în care a intrat în posesia acestora, S.C.G. s-a încurcat în declarații: ba că le are de la un preot din Aiud, ba că sunt luate din Muntele Athos, ba că i-au fost oferite de către o pustnică din Munții Rarăului. Cât despre motivul pentru care mergea cu fragmentele osoase asupra sa prin centrul Capitalei, bărbatul a susținut că acestea sunt folosite pentru simpla și rapida propriei închinăciuni. Fără a avea scop comercial - de a le vinde sau a-i atrage, contra cost, pe enoriași să se închine la cei 30 de “sfinți” - resturile de oase mumificate reprezentau, conform însoțitorilor lui S.C.G. – un fel de colecție de moaște”, precizează polițiștii.
 
Reprezentanților Arhiepiscopiei Bucureștiului, care au participat la verificările obiectelor de cult găsite de politiștii locali, moaștele nu pot fi donate sub nicio formă unei persoane care nu aparține clerului. Singura variantă în care niște moaște pot fi donate este atunci când exită aprobarea ierarhului superior din zona în care se află lăcașul de cult care face donația, iar rămășițele sfântului sunt însoțite de un document care certifică autenticitatea.
 
Bărbatul a fost predat Poliției Naționale pentru mai multe verificări.

(foto ilustrativ)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfânta Parascheva. Unde avem, în județul Constanța, biserici cu hramul sfintei Parascheva

14 Oct 2020 2535

Zeci de mii de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Nicolae şi Sfântului Nectarie

07 Dec 2019 903

ÎPS Teodosie va sluji, astăzi, alături de Preafericitul Părinte Daniel

27 Oct 2019 1446

Iași Zeci de mii de oameni, prezenți la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

12 Oct 2019 1149

Astăzi se împlinesc 193 de ani de când s-a hotărât ridicarea Catedralei mitropolitane de la Iași

08 Aug 2019 695

9 mai - Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari

09 May 2019 1532

Sute de persoane aşteaptă la racla cu moaștele aşezate spre închinare în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

24 Nov 2018 1175

Arhiepiscopia Tomisului Moaștele Sf. Ioan Botezătorul vor fi întâmpinate la Catedrala arhiepiscopală din Constanța

09 Jul 2018 1696

Tradiţii şi superstiţii de Sfânta Parascheva Ce este interzis să faci în această zi, dacă vrei să eviţi durerile de cap

14 Oct 2016 4453

Racla cu moaștele Sf. Parascheva, scoasă spre închinarea pelerinilor

10 Oct 2016 4047

Procesiunea religioasă cu moaștele Sfântului Pantelimon, în Constanța. Sute de oameni s-au alăturat procesiunii (galerie foto+video)

26 Jul 2016 3735

Procesiune religioasă în Constanța, de Sfântul Pantelimon

25 Jul 2016 1847

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie se întorc în Grecia

22 Feb 2016 1735

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie au ajuns la Constanța (galerie foto)

16 Feb 2016 2698

Revoltător! Mii de credincioși s-au închinat la oasele unor animale la mănăstirea Celic-Dere din Tulcea

19 Dec 2015 2087