Băsescu, despre Microsoft "Nu am primit niciodată de la SIE o informare despre acest dosar"

"Imi dau seama ca e un dosar in zona care radiografiaza in continuare zona politica si este necesar, pentru ca populatia nu va fi convinsa ca are nevoie de o noua clasa politica daca nu vede. EADS va face o noua parte de radiografie a clasei politice", a spus şeful statului la Adevărul LIVE.

Cinci firme şi patru oameni implicaţi în dosarul Microsoft se regăsesc şi în EADS (n.r. este vorba despre contractul semnat cu firma germană EADS pentru securizarea frontierelor Romaniei, in vederea intrarii tarii noastre in Spatiul Schengen).

"Va pot spune un singur lucru care nu are legatura cu vreun dosar EADS: Am avut dosarul Microsoft pe masa pentru avize, am avizat, dar a trebuit sa ma si uit in el. Am luat in alte date - pentru ca mi-am adus aminte ca erau niste firme pe care le mai vazusem si in informari pe EADS - 5 firme si 4 oameni se regasesc si in Microsoft.", a menţionat şeful statului.

La întrebarea Cum a fost posibil ca ministrii din atitea guverne diferite sa ia parte la afacerea Microsoft?, şeful statului a spus: "Eu nu am date relevante pe cifra pagubei. Eu sint convins ca intre Daniel Funeriu, acuzat de abuz in serviciu si doamna Andronescu - n-a existat nici o discutie. La fel sint convins ca intre Nica si Sandu nu a existat vreo discutie. Atunci ce i-a unit? Nu cumva aparatul, functionarii din aparat? Aici trebuie privit cu foarte multa atentie. Lucrurile nu sunt neaparat o legatura intre oamenii din partid, nu-si predau stafeta. Altceva ii leaga - oamenii de prin birouri. La abuzul in serviciu al lui Funeriu: nu putea sa mearga ministrul sa numere calculatoarele. El a primit o hârtie cu 5 semnaturi. Va ramine ca procurorii sa stabileasca in ce consta abuzul.".

Sistemul e ingenuncheat, problema e cine ii taie capul?

"Cind ma refer la sistem, vorbesc de oameni din generatia Abraham, Voiculescu, Catalin Voicu, Mitica Iliescu, nu ma refer la generatia de politicieni tineri care au invatat naravurile proaste. Ei sint o continuare oarecum inocenta, chiar daca corupta. Ei nu sint insa sistemul vechi, ei sunt noua generatie de oameni corupti. Trebuie tratati fara menajamente de institutiile statului.
Ma uitam la decizia in cazul Voiculescu in care completul de 2 judecatori spunea ca s-au utilizat mijloace primitive de sopalare a banilor. Acelasi primitivism il gasim probabil si la noua generatie de politicieni corupti, pentru ca daca n-ar fi atit de primitivi ar rezista mai mult. Spre exemplu, chiar dacva e controversa publica, in cazul Microsoft am avut un ultim raport inainte de a se transmite catre Parchete informatia in 2009. Dosarul penal s-a deschis in 2010. De atunci se munceste la comisii rogatorii, la adunarea de date, probe - nu-i usor pentru un procuror sa deznoade un asemenea dosar.
Astfel de dosare sint foarte grele, implica si colaborarea cu institutii din strainatate. Dosarul Microsoft e un dosar romanesc. Nu a venit nimeni sa il serveasca.
Q: Melescanu a spus ca a venit de la FBI.
A: Nu e adevarat. Nu am primit niciodata de la SIE o informare despre acest dosar. SIE nu se ocupa de acest tip de dosare.
Sefii de servicii au un mare avantaj: nu trebuie sa probeze ce spun. Eu le cer domnilor Melescanu si Ungureanu sa faca publica o data si un numar de informare trimisa Presedintelui, premierului sau ministrului de resort cu privire la nereguli in cazul Microsoft. Am vazut tipul asta de oameni care fac enunturi misterioase, tip harnagea, Ungureanu, Melescanu.

Fac un apel la fostii sefi SIE: Decenta este de aur", a mai afirmat şeful statului.
sursa: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Băsescu "Am văzut şi eu în documentele din dosarul Microsoft, că domnul Pescariu a adus bani şi lichizi"

30 Oct 2014 1851

UPDATE. Declaraţii Traian Băsescu Îmi menţin integral declaraţiile legate de dosarul Microsoft

09 Oct 2014 1624

UPDATE Preşedintele face declaraţii

09 Oct 2014 2084

Băsescu a aprobat urmărirea penală a celor 5 foști miniștri din Dosarul Microsoft

03 Oct 2014 2674

Reacție la dosarul Microsoft Macovei vrea referendum pentru restrângerea imunităţii demnitarilor

28 Sep 2014 1823

Prima reacție a șefului statului în dosarul Microsoft

27 Sep 2014 2299