Băsescu i-a cerut lui Oprescu să găsească pământ pentru a face o moschee în Bucureşti

 
Muftiatul Cultului Musulman din România a anunţat că va construi, în Bucureşti, cea mai mare moschee din Europa. Scandalul iscat de ridicarea celei mai mari moschei dintr-o țară a Europei creștine este departe de a fi încheiat. Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat, într-un interviu la România TV, că ridicarea edificiului a fost o înţelegere între fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul şef al Turciei, Abdullah Gul. Oprescu a mai declarat că nici Victor Ponta nu a fost străin de ridicarea acestui edificiu.
Primarul a mărturisit că, în 2009, a fost sunat de Băsescu, care l-a rugat să găsească un loc în Capitală pentru ca Muftiatul Cultului Musulman din România să poată construi un centru cultural grandios: "A fost primul cu care am stat de vorbă despre acest subiect. Îl auziţi şi într-un interviu spunând lucrurile astea. Era vorba despre o suprafaţă de 3.800-4.000 de metri pătraţi. Consilierii n-au votat. Dar cine nu a votat? În Consiliul General, majoritatea era formată din membri PDL. Le-am explicat, e rugămintea preşedintelui. Iar am introdus pe ordinea de zi. PDL-ul a respins. Am mai avut o solicitare din partea lui Traian Băsescu spre sfârşitul mandatului, prin 2013".
Edilul a precizat că şi premierul Ponta i-a menţionat de moscheea care urmează să se construiască în Bucureşti: "A treia oară când s-a întors din Turcia, când a fost în vizită oficială, premierul mi-a spus că este o rugăminte mai veche. Eu am crezut că se referă la cimitir. Cimitirul l-am dat, e făcut. Nu, nu, zice el, este vorba de o moschee. M-a întrebat şi domnul Ponta dacă putem găsi un loc pentru moschee. Iar am băgat-o pe ordinea de zi, iar Consiliul General a refuzat-o. A treia oară premierul s-a plictisit".
Viitoarea moschee va fi ridicată, cu bani de la statul turc, pe un teren de lângă Romexpo. Iniţial, autorităţile din Capitală au propus Muftiatul Cultului Musulman din România ca edificiul să se construiască lângă Lacul Morii, în cartierul Crângaşi. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muftiatul Cultului Musulman a obținut documentul de la Primăria Constanța pentru restaurarea și punerea în valoare a Moscheii Regele Carol I

05 Mar 2024 589

Construirea Moscheei Musulmane din Bucureşti a ajuns la faza obținerii certificatului de urbanism

02 Apr 2016 1919

Niciun român de religie musulmană nu a decedat în accidentul de la Mecca

26 Sep 2015 2348

Patriarhia primește un teren în Istanbul, la schimb pentru moscheea din Bucureşti

16 Jul 2015 3619

Noua Dreapta solicita referendum local pentru mega-moscheea din Bucuresti! 29 Iunie 2015

29 Jun 2015 1662