Băsescu pierde procesul cu deputatul PSD Mugurel Surupăceanu

Preşedintele Traian Băsescu a pierdut procesul deschis împotriva deputatului PSD Mugurel Surupăceanu, în care îi cerea daune pentru afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu favorizarea consumului de etnobotanice de către Administraţia Prezidenţială, după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins ca neîntemeiată acţiunea şefului statului. Decizia poate fi atacată cu recurs.

"E un semnal foarte bun. Ţin să mulţumesc, pe această cale, şi presei, care a arătat că Traian Băsescu are o problemă. Sper că am reuşit să câştigăm o luptă chiar şi cu preşedintele ţării, care a ales să fie de cealaltă parte, nu a celor care se luptă cu drogurile", a declarat Mugurel Surupăceanu, după anunţarea deciziei Judecătoriei.

Reamintim că, pe 18 mai, şeful statului s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5, pentru a fi audiat în procesul de calomnie pe care i l-a intentat deputatului PSD. "Cuvântul rostit de politicieni este atât de lipsit de responsabilitate, încât cred că justiţia ar trebui să facă ceva", spunea Băsescu, înainte de începerea audierilor.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Mugurel Surupăceanu la 31 martie 2010, la Judecătoria Sectorului 5, cerând instanţei să îl oblige pe parlamentar să îi plătească daune morale simbolice, pentru afirmaţiile făcute de acesta în legătură cu interesul PDL şi al Administraţiei Prezidenţiale în privinţa susţinerii şi favorizării consumului drogurilor uşoare.

Surupăceanu a declarat, în luna februarie 2010, că "grupuri de interese" din PDL au legătură cu afacerea produselor etnobotanice şi anunţa că, începând cu 15 februarie, va strânge semnături pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă.

Mai mult, Surupăceanu spunea, la vremea respectivă, că decizia Guvernului Boc, ca produsele etnobotanice interzise să fie distruse în zece zile de la intrarea în vigoare a OUG, a dat posibilitatea comercianţilor de a vinde aceste aceste droguri uşoare către populaţie, prin lichidarea stocurilor la preţuri foarte mici, sau către traficanţii de droguri.

Deputatul PSD a susţinut că proiectul de Lege care era deja adoptat de Legislativ la data la care Guvernul a adoptat OUG nu prevedea "ajutorul" de zece zile pentru comercianţii de produse etnobotanice. "Practic, se demonstrează încă o dată că grupuri de interese din PDL, care în acest moment controlează Guvernul Boc, sunt legate în mod direct de această afacere a drogurilor uşoare. (...) Probabil că sunt adevărate informaţiile care spun că din afacerea drogurilor uşoare s-au finanţat anumite cheltuieli de campanie electorală ale PDL şi ale lui Traian Băsescu", spunea, atunci, Surupăceanu.

Sursa: http://www.realitatea.net

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 165

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1834

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1188

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1489

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1187

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 672

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 941

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1120

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 721

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 999

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256