Băsescu, referitor la pactul de coabitare „E un document politic, fără valoare juridică, extrem de important pentru România”

Preşedintele României, Traian Băsescu a susţinut astăzi o declaraţie de presă ca răspuns la denunţarea pactului de coabitare, anunţ făcut ieri de premierul Victor Ponta.  Şeful statului consideră că gestul premierului anulează un acord de o importanţă reală pentru România.
Afirm în continuare că premierul s-a grăbit anunţând denunţarea acestui acord pentru că el are importanţa lui chiar dacă nici domnia sa, nici eu nu am respectat unul din punctele din acord, legat de modul de adresare. Esenţa acordului trebuia menţinută, nu e o simplă foaie de hartie fără valoare aşa cum înţeleg că destui analişti au încercat să demonstreze. E un document politic, fără valoare juridică, extrem de important pentru România. (...) În scrisoare se citează lucruri pe care nu le-am spus (n. r. scrisoarea premierului). Nu am spus că l-am păcălit pe premier. Expresia a aparţinut unui ziarist. Nu am utilizat expresia «l-am păcălit pe premier»”,  a declarat Traian Băsescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Antonescu despre sfârşitul pactului de coabitare Nu are niciun fel de relevanţă

06 Aug 2014 1280

Victor Ponta renunţă pactul de coabitare cu Traian Băsescu

06 Aug 2014 1248

Ce-i solicită cei de la PNL președintelui Traian Băsescu

20 Jul 2014 1683