Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezlongurile sunt amplasate la un pas de apa mării

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă pe unele sectoare de plajă. Operatorilor economici li se cere, ca un criteriu facultativ, să păstreze o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie și efectuarea lucrărilor de întreţinere. În realitate, acestea sunt amplasate la un pas de apa mării.
USR Constanţa a depus trei sesizări către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Apele Române și Protecţia Consumatorului, prin care le-a cerut celor trei instituţii să facă publice ce măsuri au luat împotriva acestor administratori de plajă.
Ordinul nr.1204 al MDRT reglementează obligaţiile operatorului de plajă. Astfel, la articolul18, se precizează: „Suprafața sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea șezlongurilor și umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafața totală închiriată, diferența reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spațiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă”.
Articolul19: „Zona destinată plajei pe nisip va fi stabilită în așa fel încât să nu se suprapună cu zona destinată amplasării șezlongurilor și va fi încadrată astfel: o latură va reprezenta limita dinspre uscat a plajei, o latură va reprezenta limita dinspre apă a plajei, iar celelalte două laturi vor fi reprezentate de linii imaginare perpendiculare pe limita dinspre apă."
Practic fiecare sector de plajă inchiriat este împărţit în 2 zone, una, în proporţie de 70%, pentru şezlonguri, cealaltă în proporţie de 30% pentru cei care vor să facă baie de soare pe cearşaf. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul Remus Negoi a depus o inițiativă pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități pe plajă și în apă

25 Jun 2021 2934

„Dobrogea Digitală” – „Constantza” (1947) Suntem de invidiat! Datorită helioterapiei, „bătrânii reîntineresc și copiii cresc văzând cu ochii”

09 May 2020 3728

Sondaj de opinie „Plutesc pe apă şezlongurile! Corupţia e în floare pe litoral“. Participanţii la sondajul de opinie cred că distanţa de 5 metri între linia apei şi primul şezlong nu este respectată

01 Jul 2019 2573

Sondaj de opinie Se păstrează o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie şi efectuarea lucrărilor de întreţinere, pe plajele de pe litoral?

24 Jun 2019 7300

Șezlonguri pe plaja de la Mamaia

19 Nov 2017 2479

„Nu trebuie să fim obligați să umplem buzunarele celor ce dețin șezlonguri“ Petiție online pentru plaje gratuite în Mamaia și Eforie

21 Jun 2016 15023

De la pasiunea pentru călătorit, la ghidul unei altfel de Constanţa Diana Slav - „Avem o istorie de 2.000 de ani, nu doar şezlonguri, plajă şi cluburi“

31 Aug 2015 4820

Salvamarii din Vama Veche, surprinşi în timp ce ... închiriau şezlonguri !

15 Aug 2015 2406

Tineri prinşi în flagrant la Năvodari

14 Aug 2014 2384