BB King va fi omagiat, printr-un tribut de Gary Clark jr, la Premiile Grammy 2016 (video)

 
Un trio format din Gary Clark Jr, rocker, chitarist, bluesman, însoțit de două nume din muzica country - Chris Stapleton, o stea în ascensiune, nominalizat pentru Albumul Anului, și Bonnie Raitt, va aduce un tribut marelui BB King potrivit telegraph.co.uk.
 
Cei trei vor susține, pe 15 februarie, un moment special în memoria lui BB King, celebrul muzician pe care Gary l-a admirat întotdeauna.
Reamintim că legendarul B. B. King, chitarist şi interpret american al genului bluess, a murit la mijlocul lunii mai anul trecut, la vârsta de 89 de ani.
Muzicianul american, căruia i se mai spunea "King of the Blues" ("Regele blues-ului"), este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din toate timpurile şi mulţi artişti de seamă, precum Eric Clapton, spun că s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa. B.B. King şi-a început cariera muzicală în 1947. Începând cu anii '50, el a susţinut sute de concerte pe an. În ultimii ani, cântăreţul a redus numărul prestaţiilor muzicale, din cauza vârstei, ajungând să să susţină, în medie, circa 100 de concerte. Recompensat cu 14 premii Grammy, B.B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind "Every Day I Have The Blues" şi "The Thrill Is Gone", interpretate de artist la chitara lui, Lucille. El a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1987. În 1990 a primit National Medal of Arts, iar în 2006 fostul preşedinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom. În decembrie 2008, B. B. King a concertat împreună cu Foo Fighters şi John Mayer la primul concert susţinut în onoarea artiştilor nominalizaţi la premiile Grammy, care a avut loc în Los Angeles.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Melodia zilei B.B. King - The Thrill Is Gone

16 May 2015 1875

Melodia zilei Michael Bolton - When a Man Loves a Woman

26 Feb 2015 3134