Bilanțul polițiștilor locali constănțeni, cu privire la cerșetoria cu minori



Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, pentru fapte de cerșetorie, de la începutul anului și până în prezent.
 
Astfel, în perioada 01.01.2018-20.06.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice, au depistat mai multe persoane care apelau la mila publică în intersecțiile Constanței (B.dul Mamaia - Str.Mihai Viteazul, B.dul 1 Mai - B.dul Theodor Burada, Str. Cumpenei - B.dul Aurel Vlaicu, B.dul A.L Lăpușneanu - Str.Soveja, B.dul Ferdinand - B.dul Tomis, Bdul I.C Brătianu - Bdul 1 Decembrie), lăcașelor de cult, zona centrală a municipiului, piața Ovidiu, Faleza Cazinoului, dar și în zonele marilor centre comerciale din oraș.

Echipajele poliției locale au aplicat 146 amenzi contravenionale în valoare totală de 12.750 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul. Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale au fost cuprinse  între  1,5 lei - 156 lei.

O parte din persoanele depistate de către lucrătorii DGPL Constanța erau din alte județe Ialomița, Dolj, Brăila, Galați, Mehedinți, Prahova, Olt ori din localități/orașe ale județului Constanța precum Medgidia, Adamclisi, Castelu, Pantelimon, Cumpăna, Agigea, Dobromir, Ion Corvin, Techirghiol, Negru Vodă etc. Persoanelor în cauză li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu.

De asemenea, din evidențele Direcției Generale Poliția Locală Constanța, a reiesit faptul că, unele persoane au fost surprinse și sancționate contravențional de mai multe ori.

O atenție deosebită se acordă minorilor, care de foarte multe ori sunt depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului.

Spre exemplu, în luna martie 2018, polițiștii locali au depistat trei minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform legii, pentru  neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj.

Lucrătorii poliției locale din Constanța iau de fiecare dată măsurile legale de sesizare a serviciilor sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus. ori întomcirea actelor procedurale în vederea sesizării sectiei de poliție competente teritorial în demararea cercetărilor pentru infracțiunea de „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie, unde a fost cazul”. În luna iunie, au fost depistate 4  astfel de situații, care întruneau elementele constitutive ale infractiunii prevazute în dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal.
Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei DGPL Constanța: „Spune STOP Cerșetoriei!", și să nu mai dea curs cererilor/solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună, să asigurăm un climat public civilizat, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 356

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 764

Persoană depistată de polițiștii locali în timp ce comercializa substanțe interzise în municipiul Constanța

11 Apr 2024 391

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 616

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 678

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 605

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 703

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 446

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 1089

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 802

Cambela Prod SRL, controlată de afaceristul Bela Tănase, a pierdut procesul cu Poliția Locală Constanța

05 Mar 2024 1284

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 787

O femeie și un bărbat acuză angajați ai Poliției Locale de purtare abuzivă. Oficial de la IPJ Constanța

01 Mar 2024 676

Justiție Constanța SC Mega Image SRL, la judecată cu Direcția Generală Poliția Locală Constanța

25 Feb 2024 658

Afișajul stradal, în atenția polițiștilor locali din Constanța! Ce nereguli au fost constatate

22 Feb 2024 635