Stiri calde

Bilete și abonamente cu reducere pe calea ferată pentru elevi. Informații utile pentru obținerea legitimațiilor de călătorie reduse

În contextul pregătirilor legate de  începutul de an școlar, CFR Călători recomandă elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă. Călatoria elevilor la transportul feroviar este reglementată de HG 42/2017, au transmis reprezentanții CFR Călători. 
 
Reduceri la bilete
 
Elevii  din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.
 
În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distanţe până la 300 km.
 
 Reduceri la abonamente
 
Atunci când se fac calcule legate de economisirea banilor şi de valorificarea timpului, pentru cei care călătoresc frecvent cu trenul, o soluţie avantajoasă este ABONAMENTUL!
 
Elevii beneficiază de abonamente  lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat.
 
De exemplu, un elev plăteşte doar 75,60 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 302,4 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare sau de 151,20 lei cât costă un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio.
 
Pentru a veni în sprijinul elevilor şi a unităţilor şcolare, CFR Călători va acorda facilitatea de reducere/gratuitate în baza vizei anului şcolar 2017/2018 pentru călătoria până la data de 30.09.2018. După această dată, călătoria elevilor cu trenurile CFR Călători se va face în baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2018/2019.
 
Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:
 
  • pentru elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs (având CNP completat pe prima pagină).
  • pentru  elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie;
  • în cazul  elevilor care beneficiează de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menționa pe carnet la rubrica “menţiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuității.
La verificarea legalităţii călătoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimaţia de călătorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs şi un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie şi carnetul de elev.
 

”Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon din stațiile CFR, 021/9521 (pentru traficul intern plecări/sosiri din Bucureşti Nord) sau să se adreseze personalului nostru din stații” - au transmis reprezentanții CFR Călători.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, CFR Călători suplimentează trenurile

12 Aug 2019 508

O firmă din judeţul Ilfov va livra traverse de lemn către SRTFC Constanţa (document)

02 Aug 2019 359

Dolas Ecotrade din Braşov, contract cu CFR Călători SA Constanţa (document)

29 Jul 2019 519

Firmă de casă a CFR Constanţa se va ocupa de spălarea lenjeriei de pat din mai multe substaţii din judeţ (document)

24 Jul 2019 737

Ce societate va furniza săpun pentru CFR Constanţa (document)

20 Jul 2019 465

Protest în fața Ministerului Transporturilor. Ce se scandează

11 Jul 2019 510

SNTFC ”CFR Călători” cumpără extinctoare (document)

09 Jul 2019 618

Tren Interregio suplimentar pe ruta București Nord-Constanţa, pe timpul desfăşurării festivalului Neversea

05 Jul 2019 630

Ce societate furnizează computere și monitoare video pentru SRTFC Constanța. Ce valoare are contractul (document)

04 Jul 2019 534

Cine va furniza mii de sticle cu apă minerală către CFR Călători Constanţa (document)

14 Jun 2019 2052

CFR Călători va lansa programul estival de transport “Trenurile Soarelui”

12 Jun 2019 843

CFR Călători a semnat un contract cu Ferero Star SRL. Este vizată Revizia de vagoane Mangalia (document)

07 Jun 2019 628

Modificări în circulaţia unor trenuri din cauza unor lucrări la infrastructura feroviară. Afectate și trenuri către Constanța și Mangalia

06 Jun 2019 740

Firma Electric Timeing 3A din Târgovişte, contract semnat cu CFR Călători SA Constanţa (document)

06 Jun 2019 739

CFR Călători SA Constanţa face afaceri cu o firmă din Bacău. Ce valoare are contractul atribuit (document)

30 May 2019 622