Biserica Ortodoxă Română strânge semnături pentru modificarea Constituției României

Biserica
 
Ortodoxă Română a început strângerea de semnături în vederea modificării Constituției României în sensul interzicerii căsătoriilor sau   parteneriatelor homosexuale, noteză Ziarpiatraneamt.ro.

Inițiativa Bisericii a fost prezentată primă oară în public la slujba de Crăciun de către ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului și iată că, odată cu vizitele preoților la domiciliile credincioșilor cu ocazia Bobotezei, au apărut și primele liste pe care se strâng semnăturile necesare declanșării referendumului.

Aceleași liste sunt prezente și în biserici unde enoriașii sunt rugați să semneze și pentru prima oară în istoria Bisericii Ortodoxe Române. O astfel de acțiune nu are caracter obligatoriu, preoții doar rugând enoriași să semneze lista dacă sunt de acord cu demersul.

Cine va câștiga această dispută dintre Biserică și politicieni? Rămâne doar să vedem cum vor prezenta politicienii autohtoni Europei și Statelor  Unite această situație care contravine acordurilor semnate de România cu ochii închiși și fără o analiză a realităților din această țară, mai spun cei de la Ziarpitraneamt.ro.

Sursa: Ziarpiatraneamt.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.