Blocurile reabilitate termic, o bombă cu ceas pentru sănătate

Cine locuieşte într-un bloc reabilitat termic este expus la un pericol imens, din cauză că eficientizarea energetică a locuinţelor creşte conţinutul de radon şi alte gaze care sunt periculoase pentru sănătate, susţin jurnaliştii digi24.ro.
 
Specialiştii în construcţii spun că această situaţie este posibilă din cauza modului în care sunt reabilitate clădirile. De asemenea, sunt foarte importante şi materialele folosite.
 
Principala problemă este legată de polistiren, care are o serie de probleme legate de calitate şi compoziţia folosită la fabricarea acestuia. Varianta sănătoasă ar fi înlocuirea acestuia cu vata minerală bazaltică, care însă ar presupune consturi mari pentru autorităţi.
 
Spre exemplu, dacă o casă obişnuită, cu doar câteva camere, ar trebui izolată cu vată minerală bazaltică, costurile ar ajunge la 10.000 de lei, în timp ce aceeaşi casă, izolată cu polistiren ar presupune o cheltuială de maximum 2.500 de lei.
 
Şi medicii sunt convinşi că expunerea prelungită în condițiile unei ventilaţii insuficiente predispune la cancer pulmonar.
 
Pentru a diminua efectele nocive ale acumulărilor de radon în locuinţe, este recomandată aerisirea frecventă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.