Stiri calde

Boboteaza la Tulcea. Cinci tineri s-au aruncat în Dunăre după Sfânta Cruce (galerie foto)


Duminică, 6 ianuarie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și managerul public al județului, Vasile Strat au participat la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, care s-a desfășurat, ca în fiecare an, pe faleza municipiului.
   
În prezența unui sobor de preoți condus de Prea Sfinția Sa Visarion Bălțat, Episcopul Tulcii, și a altor oficialități de la nivel municipal și județean, precum și a unei mase mari de credincioși strânși pe faleza municipiului, a fost săvârșit ceremonialul de sfințire a apelor, urmată de eliberarea unui porumbel alb, ca simbol al prezenței Duhului Sfânt.
   
Aruncarea Sfintei Cruci în apele reci ale Dunării de către Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a fost un moment urmărit cu atenție de tulcenii prezenți la ceremonie. În acest an, nu mai puțin de cinci tineri plini de inițiativă s-au aruncat în Dunăre pentru a prinde crucea și a o aduce la liman. Plutonierul major Pavel Cacenco de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Delta Tulcea a fost cel care a ajuns primul la cruce, tânărul fiind la a cincea reușită de acest gen și la doua consecutiv, repetând isprava de anul trecut.
         
Episcopia Tulcii a premiat participanții, reprezentanții Consiliului Județean oferind, la rândul lor, premii atât tânărului care a scos crucea din apele Dunării, cât și celorlalți care și-au încercat norocul de Bobotează.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Boboteaza la Tulcea Plutonier major Cacenco Pavel a recuperat crucea şi în acest an (galerie foto)

06 Jan 2019 1298

Boboteaza la Tulcea Plutonierul major Pavel Cacenco a recuperat crucea din Dunăre (galerie foto)

06 Jan 2018 3005

Revista presei locale

06 Jan 2014 1089

Creştinii de rit vechi serbează mâine Boboteaza

18 Jan 2011 864

Creştinii de rit vechi serbează mâine Boboteaza

18 Jan 2011 1080