Boboteaza la Tulcea. Cinci tineri s-au aruncat în Dunăre după Sfânta Cruce (galerie foto)


Duminică, 6 ianuarie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și managerul public al județului, Vasile Strat au participat la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, care s-a desfășurat, ca în fiecare an, pe faleza municipiului.
   
În prezența unui sobor de preoți condus de Prea Sfinția Sa Visarion Bălțat, Episcopul Tulcii, și a altor oficialități de la nivel municipal și județean, precum și a unei mase mari de credincioși strânși pe faleza municipiului, a fost săvârșit ceremonialul de sfințire a apelor, urmată de eliberarea unui porumbel alb, ca simbol al prezenței Duhului Sfânt.
   
Aruncarea Sfintei Cruci în apele reci ale Dunării de către Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a fost un moment urmărit cu atenție de tulcenii prezenți la ceremonie. În acest an, nu mai puțin de cinci tineri plini de inițiativă s-au aruncat în Dunăre pentru a prinde crucea și a o aduce la liman. Plutonierul major Pavel Cacenco de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Delta Tulcea a fost cel care a ajuns primul la cruce, tânărul fiind la a cincea reușită de acest gen și la doua consecutiv, repetând isprava de anul trecut.
         
Episcopia Tulcii a premiat participanții, reprezentanții Consiliului Județean oferind, la rândul lor, premii atât tânărului care a scos crucea din apele Dunării, cât și celorlalți care și-au încercat norocul de Bobotează.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un sportiv care se pregăteşte pentru Campionatul european de înot în ape îngheţate a recuperat crucea aruncată în Dunăre la Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 874

Boboteaza, sărbătorită și la Tulcea (FOTO)

06 Jan 2024 712

Pregătiri de Bobotează, la Tulcea, pentru aruncarea sfintei cruci în Dunăre

05 Jan 2024 773

Jandarmii asigură măsurile de ordine la slujbele de Bobotează din județul Tulcea

05 Jan 2024 620

Cine este campionul mondial la lupte de la Garda de Coastă. A participat la recuperarea din apele Dunării a crucii aruncate de Bobotează (FOTO)

14 Jan 2023 1413

Jandarmii tulceni, prezenți la manifestările religioase de Bobotează

05 Jan 2023 1308

​Măsuri de ordine și siguranță publică dispuse de jandarmii tulceni cu ocazia manifestărilor religioase de Bobotează

05 Jan 2022 1209

Pregătiri la Tulcea, cu prilejul Prăznuirii Botezului Domnului

05 Jan 2021 2072

Boboteaza la Tulcea Plutonier major Cacenco Pavel a recuperat crucea şi în acest an (galerie foto)

06 Jan 2019 2733

Boboteaza la Tulcea Plutonierul major Pavel Cacenco a recuperat crucea din Dunăre (galerie foto)

06 Jan 2018 4391