Stiri calde

Bogdan Huțucă (PNL) - „În județul Constanța, Andronescu vrea să desființeze clase de liceu în localități în care există primari PNL”


Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a transmis un comunicat de presă prin care critică acțiunile ministrului Ecaterina Andronescu.

„Abramburica desființează clase de liceu în localitățile cu primari non-PSD
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a lansat un program vast de închidere a claselor de liceu în întreaga țară, motivul invocat fiind acela că înființează clase profesionale. Această decizie reprezintă însă un dezastru pentru mii de elevi care nu vor mai avea acces la educație pre-universitară și nu vor mai beneficia deci de șanse egale în societate.
 
Consecințele sunt dramatice pentru mii de elevi din localități mai sărace pentru care educația era singura șansă de a reuși în viață. Accesul la liceu pentru aceștia va fi îngreunat dacă părinții nu au destulă forță financiară pentru a-i ajuta să facă naveta în altă localitate. De aceea, va crește riscul de abandon școlar. Un alt efect negativ va fi dispariția normelor profesorale de matematică fizică, română și alte materii care vor fi predate mai puțin.
 
După cum ne amintim, tot Ecaterina Andronescu este cea care a desființat liceele de arte și meserii, pentru a susține dezvoltarea fabricilor de diplome pesediste.
 
Abramburica reînființează acum clase de meserii în anumite licee, însă această decizie nu are la bază un studiu sau măcar un dialog cu oamenii de afaceri din zonă. De exemplu, aceste licee profesionale pot fi înființate în parteneriat cu mari angajatori, așa cum este Șantierul Naval din Constanța.
 
Aceste așa-zise reforme ascund însă și dorința PSD de a micșora cheltuielile cu cadrele didactice, dorința PSD fiind aceea ca unii profesori să renunțe la această meserie.
 
Decizia Ecaterinei Andronescu ar trebui să se aplice în mod egal peste tot, însă cu toate acestea PNL consideră că cele mai afectate sunt orașele conduse de primari non-PSD.
 
În județul Constanța, Andronescu vrea să desființeze clase de liceu în localități precum Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Hârșova, adică în localități în care există primari PNL. Putem spune deci că asistăm la o lovitură cinică pe care o primesc mii de elevi din România a căror singură vină este că părinții lor nu au votat cu PSD”, a transmis președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Huțucă (PNL) - „Constănțenii s-au săturat de «vom face» și «vom drege», iar în realitate orașul să arate pe zi ce trece mai rău!“

21 Oct 2019 254

Chițac - „Negocierile pentru formarea noului guvern au fost un veritabil dialog al surzilor“

21 Oct 2019 314

Gabriel Toncean a refuzat propunerea lui Ludovic Orban la funcția de ministru al Sportului

19 Oct 2019 810

Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Ludovic Orban a fost desemnat în funcţia de premier al României

15 Oct 2019 773

Klaus Iohannis „Dacă există ceva care seamănă cu un stat paralel, atunci acest lucru se numeşte PSD”

13 Oct 2019 371

Cum ar putea arăta viitorul Guvern. PNL vrea reducerea aparatului guvernamental

13 Oct 2019 500

Unde a fost surprins Klaus Iohannis, alături de Ludovic Orban, în acest weekend

13 Oct 2019 680

Președintele Klaus Iohannis „Luni sau marți vor desemna un premier”

11 Oct 2019 567

Este nevoie de un guvern urgent care vine şi repară greşelile făcute de PSD în economie. Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii!

11 Oct 2019 466

Care ar fi propunerile de premier făcute de partidele politice şi ce partide vor susţine alegerile anticipate

11 Oct 2019 463

Ludovic Orban a anunțat câte ministere va avea guvernul PNL

11 Oct 2019 503

Moţiunea de cenzură a trecut. Consultări la Cotroceni pentru desemnarea premierului. Orele stabilite. Câţi oameni vor fi în fiecare delegaţie

11 Oct 2019 810

Primele reacții ale liderilor politici constănțeni după ce a căzut Guvernul

10 Oct 2019 1142

Ludovic Orban - „Coşmarul pe care îl trăieşte România a încetat”

10 Oct 2019 420

Care sunt forţele politice implicate Astăzi se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

10 Oct 2019 915