Bogdan VâlcovPolițele RCA pentru tineri, exagerat de mari

 
Ministrul Finanțelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, solicită conducerii Autoritătii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze și să regândească sistemul RCA (n.r. - asigurarea de răspundere civilă auto) în privința tinerilor sub 25 de ani, informează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP), relatează Agerpres.

„Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti niște polițe RCA, care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât mașina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluție pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu își vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speța va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor și nu împotriva lor”, a precizat ministrul Finanțelor.

Oficialul MFP a mai spus că filosofia guvernării Ponta este aceea de a oferi șanse tuturor categoriilor, fără discriminări de niciun fel.

Astăzi, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a declarat că va face o analiză a asigurărilor RCA și va solicita recalcularea prețurilor la polițele RCA pentru tineri.

Sursa: Agerpres
Sursa foto: gov.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.