Bolboşanu Constantin, de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, arestat preventiv

 
Cu referire la cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1724/VIII/3 din 10 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au formulat, la data de 23 martie 2016, propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a inculpatului Bolboşanu Constantin, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Faţă de acesta, procurorii efectuează acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracțiunii luare de mită.
 
Propunerea procurorilor a fost admisă de instanţă, contestaţia formulată  de inculpat a fost  respinsă, iar la data de 11 aprilie 2016 a fost pus în executare  mandatul de arestare preventivă.
 

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în cursul lunii martie 2016, inculpatul  BOLBOŞANU CONSTANTIN a contactat o persoană ce urma să fie audiată ca martor în cauză a informat-o în amănunt despre probele relevante administrate în cauză, despre conţinutul declaraţiilor sale şi ale martorilor (omiţând adevărul în unele situaţii) şi a indicat persoanei respective ce să declare în cazul în care va fi audiată de procurori.
 
Amintim  că, în prezenta cauză,  la data de 9 noiembrie 2015, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Bolboşanu Constantin, însă instanţa a respins cererea de arestare şi a dispus măsura controlului judiciar.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum a „căzut“ Bolboşanu, fost şef din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (rechizitoriu)

14 Jul 2016 5256

UPDATE Bolboşanu Constantin, adjunct la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, este urmărit penal

09 Nov 2015 2335