Stiri calde

Brigada 9 Mecanizată Mărășești. Cursuri de brevetare mecanici conductori pentru blindate, tancuri, transportoare amfibii blindate

 
Pe parcursul lunii iunie, 35 de militari ai Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti” participă la Cursul de brevetare  mecanici conductori pe diferite categorii de tehnică, precum blindate pe şenile sau roţi, maşina de luptă a infanteriei – M.L.I. 84 Jderul, transportor amfibiu blindat – TAB sau complexul antiaerian autopropulsat 2×35 mm Gepard.

Întreaga activitatea de instruire se desfăşoară în Poligonului Biruinţa, aflat la câţiva kilometri de unitatea militară din Topraisar.

Pe parcursul a patru săptămâni, militarii sunt pregătiţi de către instructori veniţi de la Centrul de Instruire pentru Tancuri şi Auto Pandele Predescu, din cadrul Şcolii de Aplicație pentru Unități de Luptă Mihai Viteazul Piteşti.

Conducătorul cursului, lt.col. Ionuţ Petcu: „participanţii parcurg un program complex de pregătire, care cuprinde o parte teoretică şi una practică, urmând ca la sfârşitul cursului, aceştia să susţină un examen de absolvire şi brevetare. Ulterior, vor obţine un certificat de absolvire şi un brevet de mecanic conductor, fără clasă”.
 
Sursa text și foto: ligamilitarilor.ro

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.