Broccoli, unul dintre cele mai sănătoase alimente ale naturii


 
Brocoli se află, cu siguranţă, în top 3 al celor mai sănătoase alimente. Este bogat în fibre, calciu, potasiu, acid folic şi fitonutrienţi. Aceştia din urmă sunt compuşi ce au capacitatea de a reduce riscul dezvoltării afecţiunilor cardiace, a diabetului şi a unor tipuri de cancer. De asemenea, broccoli mai conţine şi vitamina C sub formă de beta-caroten, un puternic antioxidant. 100 de grame de brocoli garantează aportul a 150% de vitamina C din doza zilnică recomandată. Aceasta este cunoscută şi pentru proprietatea elimina rapid simptomele răcelilor. Dar, pe lângă numeroasele substanţe amintite, un alt ingredient existent în această legumă, sulforafanul, este cel care garantează proprietăţile benefice ale consumului de brocoli asupra organismului uman. Conform cercetătorilor, sulforafanul are capacitatea de a distruge celulele canceroase din organism. De asemenea, îţi poate îmbunătăţi considerabil presiunea sângelui şi activitatea ficatului. În plus, sulforafanul îmbunătăţeşte producţia de enzime care protejează vasele sanguine. La toate acestea, trebuie adăugat efectul de prevenire a îmbătânirii premature şi de întărire a sistemului imunitar. Trebuie reţinut, însă, că fierbându-l prea mult, poţi pierde cei mai impotanţi nutrienţi din broccoli.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bancul zilei Brocoli arată ca un copăcel

17 Apr 2022 1446

Alimente pentru o memorie mai bună

17 Feb 2021 1761

Sănătate Broccoli, bogat în Vitamina C

25 Jan 2015 2400