UPDATE - Bucăţică Nicolae, reţinut de procurorii DNA

 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15.12.2015, ora 18:15 până la data de 16.12.2015, ora 18:15, a inculpatului
 
BUCĂȚICĂ NICOLAE, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
 În perioada octombrie-noiembrie 2015, inculpatul Bucăţică Nicolae a pretins, în mai multe rânduri, pentru doi avocați, sume de bani cuprinse între 15.000 euro și 35.000 euro de la rudele a patru inculpaţi arestați preventiv într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că cei doi avocaţi pot influența magistrații învestiți să soluționeze cauza penală respectivă, astfel încât aceştia să dispună eliberarea din arest preventiv și soluții favorabile faţă de cele patru persoane.
 
Inculpatului Bucățică Nicolae i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat, la data de 16 decembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

UPDATE, ora 14.06:

Potrivit unor surse, bărbatul nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor. În trecut el a fost judecat şi condamnat la patru ani de închisoare de Tribunalul Constanţa pentru proxenetism şi trafic de persoane. Potrivit rechizitoriului, Bucăţică racola fete, în special din localitatea Cernavodă.


Citește și: Proxenetul Bucatica a fost prins si arestat in Spania

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trimis în judecată de procurorul Bogdan Sfichi, din DNA, Nicolae Bucățică, din Cernavodă, a fost condamnat

03 Feb 2016 3684

Nicolae Bucățică, din Cernavodă, a fost trimis în judecată de DNA București

02 Jan 2016 2263

Bucăţică, în cătuşe la DNA. Trafic de influenţă pe lângă magistraţi din Constanţa

17 Dec 2015 2084