Buletinele ar putea avea un nou aspect. Iată care vor fi schimbările aduse cărții de identitate

 
Este posibil ca în curând românii să aibă acte de identitate asemănătoare celor din alte state ale Uniunii European, după ce parlamentarii au iniţiat o nouă lege potrivit căreia se cere schimbarea buletinelor din România.
 
Astfe, noile cărţi de identitate ar urma să aibă format ISO 7810, având o dimensiune asemănătoare permisului de conducere sau cardurilor bancare.
 
De asemenea, cărţile de identitate vor avea măsuri de siguranță și protecție sporite, dar și mai multe date informative.
 
Pe buletine vor fi trecute numele, codul numeric personal, grupa sanguină, dar și dacă persoana posedă sau nu permis de conducere și numărul asigurării sociale. Un alt lucru ce va fi schimbat în cartea de identitate este faptul că adresa nu va mai apărea trecut în act.
 
Iniţiatorul acestei legi este deputatul Mihai Aurelian care precizează că lipsa adresei de pe actul de identitate reprezintă un mijloc de protecție a persoanei, în fața infractorilor care nu vor ști unde locuieşte respectivul, în acest fel ferindu-i familia sau pe el personal de eventuale întâmplări nefericite.
 
„O problemă stringentă o reprezintă opțiunea emiterii cărții de identitate, conferind posibilitatea cetățeanului care solicită noul document de a alege o carte de identitate care să nu conțină CIP-ul de memorie, respectând convingerea religioasă a fiecărui român care nu dorește să posede un astfel de document care sa aibă incorporat un astfel de CIP. O altă chestiune este dată de includerea în cadrul documentului a datelor privind asigurările sociale, dar am adus în atenția oficialului Guvernului rugămintea de a studia eliminarea adresei de domiciliu din motive de siguranță personală. În ultimii ani, au existat foarte multe cazuri de cetățeni români victime ale rețelelor de trafic uman sau tinere amenințate, sechestrate, persoane ale căror documente de identitate au fost confiscate de către capii rețelelor de crimă organizată, ceea ce oferă infractorilor deținerea datelor cu privire la domiciliul părinților, a familiei, ușurând astfel acestora punerea în aplicare a planului de amenințare, șantaj și constrângere a acestora, terorizând și distrugând sute de mii de familii.De asemenea, inclusiv cetățenii români din străinătate, tot în sensul protecției datelor personale în privința domiciliului, sunt reticenți în a fi expuse cât mai multe informații personale, iar ca argument în plus în beneficiul cetățenilor, eliminarea adresei din document servește tocmai pentru a evita preschimbarea acestuia ori de cate ori când un cetățean își modifică adresa de domiciliu, ceea ce înseamnă noi așteptări și bani cheltuiți inutil”, a declarat Mihai Aurelian pentru RomâniaTV.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudBISTRIȚA- acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

19 Apr 2024 142

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 142

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 132

ISU IalomițaO singură victimă a fost transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei

19 Apr 2024 149

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

18 Apr 2024 274

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 228

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 192

IPJ Bistrița-NăsăudDosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

17 Apr 2024 227

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

17 Apr 2024 225

IPJ SibiuCercetat pentru tâlhărie calificată, un bărbat a fost arestat preventiv

17 Apr 2024 237

ISU Iași124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

17 Apr 2024 259

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 208

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 276

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 283

ISU Argeș - Incendii

16 Apr 2024 255