Stiri calde

”BuySafePaySafe” - Reguli de siguranță pentru comerțul online (galerie foto)Polițiștii din cadrul IPJ Constanța s-au alăturat unei campanii lansate la nivel European pentru prevenirea şi conştientizarea fraudelor pe internet, campanie lansată împreună cu Poliția Română, numită ”BuySafePaySafe” și care se subscrie Operațiunii ”E-Commerce 2018”, aceasta fiind lansată în cele 26 state europene partenere.

Deoarece „este întotdeauna mai bine să previi o infracțiune”, polițiștii constănțeni sfătuiesc cetățenii să adopte o serie de reguli de siguranță, precum:
  • Verificați dacă dispozitivul pe care îl folosiți pentru a efectua achiziții online este configurat în mod corespunzător și conexiunea de internet este sigură;
  • Folosirea unui card este o modalitate sigură de plată în comerțul online atât timp cât vă luați aceleași măsuri de precauție ca și în celelalte tipuri de achiziții;
  • Există anumite indicii care vă ajută să identificați o fraudă. Dacă sunteți victima unei fraude online, sesizați poliția. Dacă ați cumpărat produsul prin intermediul unui card de credit sau debit, sesizați de asemenea banca emitentă;
  • Verificați-vă serviciul de internet banking în mod constant. Anunțați imediat banca emitentă dacă observați plăți sau retrageri pe care nu le-ați efectuat dvs.Mesajele campaniei de prevenire ”BuySafePaySafe” au fost elaborate la nivelul EUROPOL, sub forma unor afişe şi a unor prezentări animate.
În prezent, aproximativ 80% dintre fraudele cu carduri sunt comise online. Când un cumpărător comandă un produs online, infractorii efectuează achiziția prin intermediul unor carduri, ale căror date sunt furate/contrafăcute (compromise). 

Datele cardurilor compromise sunt adesea achiziționate de pe internetul ,,ascuns”, fiind inițial obținute în urma unui atac informatic de tip fishing sau malware.

În momentul achiziționării online, este posibil ca victimele să nu realizeze că datele cardurilor lor sunt de asemenea furate, pentru ca uleterior să fie revândute pe alte forumuri.

Așa-numiții vânzători au de celemai multe ori zeci de mii de cumpărători mulțumiți, cu recenzii excelente. În final, băncile și comercianții sunt cei care suferă pierderile în urma activității frauduloase, ce se ridică, la nivel global, la miliarde de euro, în fiecare an.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii locali din Constanța au sancționat o femeie care vindea diverse lucruri în spatele Oficiului Poștal din Tomis Nord

22 Jan 2019 1047

Imobil de două etaje în zona Cazinoului din Mamaia. Teo Doi SRL aşteaptă răspuns de la APM Constanţa (document)

22 Jan 2019 176

Curs de perfecționare, organizat de CCINA Constanța

21 Jan 2019 267

Constanța Comerțul stradal neautorizat, sancționat de polițiștii locali. Ce amenzi au fost aplicate

19 Jan 2019 537

Constănţenii, aşteptaţi la primul târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de CCINA în anul 2019

18 Jan 2019 918

Transformarea RATC în CT BUS şi rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Comisiei pentru servicii publice şi turism a Consiliului Local Municipal Constanţa (documente)

14 Jan 2019 961

Stop comerțului ilegal de țigări Polițiștii constănțeni au depistat mai multe persoane ce vindeau țigări (galerie foto+video)

12 Jan 2019 1032

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 728

Ziua Porţilor Deschise, la Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa

06 Dec 2018 661

Decese Constanţa 5 decembrie 2018

05 Dec 2018 806

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 302

Ministerul Agriculturii a înființat Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea“, în An Centenar

01 Dec 2018 457

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 787

Comerțul cu țigări de contrabandă, sancționat de polițiștii locali din Constanța. O femeie prinsă în flagrant în zona Gării CFR (video)

27 Nov 2018 654

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 636