Călugăr din Constanța, prins fără permis. Care au fost consecințele

Pe 22 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Constanţa au depistat, pe raza municipiului Constanţa, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din localitatea Hârşova, judeţul Constanţa, pe numele căruia Judecătoria Lieşti a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an şi 5 luni închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier, scrie adevarul.ro 

Bărbatul încarcerat este Mandache Gheorghe, stareţul mănăstirii „Prodromiţa” din localitatea Hârşova, mănăstire ce aparţine de Arhiepiscopia Tomisului. Numele lui de călugăr este Teofan.

În data de 5 octombrie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis să respingă apelul declarat de „inculpatul Mandache Gheoghe împotriva sentinţei penale 72 din 12.06.2018 pronunţată de Judecătoria Lieşti”, prin care era condamnat al 1,5 ani de închisoare cu executare.

În total, călugărul acumulase patru condamnări definitive pentru conducere fără permis.

Deşi problemele începuseră din decembrie 2015 când a fost prins de poliţie pentru prima dată în judeţul Vaslui, călugărul ignora legile lumeşti şi continua să conducă nestingherit.

Din imaginile video filmate cu camera instalată pe echipamentul poliţistului local se vede cum părintele Teofan, pe 20 decembrie 2017, a refuzat să se legitimeze la solicitarea acestuia.

Conform lui Bogdan Ghimboaşe, fostul şef al Poliţiei Locale Hârşova, maşina călugărului era parcată neregulamentar pe o stradă din oraş, iar la solicitarea actelor, slujitorul Domnului a fugit. După câteva minute de urmărire, poliţistul a ajuns la mănăstire unde călugărul a refuzat din nou să prezinte documentele, apoi s-a închis într-o chilie.

Bogdan Ghimboaşe spune că după acest incident a sesizat atât IPJ Constanţa, cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârşova. De asemenea, poliţistul local afirmă că toată lumea ştie că Teofan conducea fără permis şi nu-şi explică cum nimeni din judeţul Constanţa nu a luat niciodată vreo măsură. La cele două instituţii (Parchet şi IPJ Constanţa) nu există la ora actuală nici un dosar sau nicio cercetare care să-l privească pe Mandache Gheorghe (călugărul Teofan).

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.