Campanie de donare de sânge la Cernavodă

Cetăţenii din Cernavodă se pregătesc zilele acestea să doneze sânge. Primăria Oraşului Cernavodă, împreună cu Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanţa şi Spitalul Orăşenesc Cernavodă organizează, sâmbătă, între orele 8.30 - 13.30, o nouă acţiune  de  donare de sânge.

„Sânge pentru viaţă” este sloganul care va exprima scopul acestei ample campanii pentru sprijinirea semenilor aflaţi în dificultate. Cernavodenii sunt participanţi fideli la aceste acţiuni, iar numărul donatorilor din localitate a crescut în ficare an. Cetăţenii au înţeles că fiecare transfuzie poate salva în fiecare zi o viaţă, şi mai mult decât atât, speră la crearea unui centru permanent de transfuzii în cadrul Spitalului Orăşenesc al Oraşului Cernavodă.

Şi în cadrul acestei noi campanii sunt aşteptate  toate  persoanele  sănătoase  din  oraşul Cernavodă şi localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe  pacienţii  care  au  nevoie  de  tratament  transfuzional. Persoanele care nu au mai donat sânge până în prezent, trebuie să respecte anumite condiţii obligatorii necesare procedurii de transfuzie.

Pot  dona  sânge  persoane  cu  vârste cuprinse  între 18-65 de ani , cu greutatea peste 50 kg , care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat , boli de inimă.

Persoanele  peste  50 de ani  sunt  rugate  să aducă  de la medicul de familie o adeverinţă  din care sa reiasă  că nu  sunt  în  evidenţa cu boli de inimă  sau neurologice.

Cu  două  zile  înainte  de  donare  este interzis  consumul  de  băuturi  alcoolice! În  ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun uşor, sarac în grăsimi şi minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450ml. de sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donarii, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecventa în ziua donării in cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 333

Axiopolis Cernavodă Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți, medaliați din nou la Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 683

Licitația pentru atribuirea contractului care prevede amenajarea a trei străzi, anulată de Primăria Cernavodă (DOCUMENT)

25 Mar 2024 382

Încălcări grave ale legii în trafic, la Mircea Vodă, județul Constanța Motivele pentru care șoferului unei autoutilitare s-a ales cu dosar penal

24 Mar 2024 525

Liga a 3-a Gloria Băneasa și Axiopolis Cernavodă, înfrângeri în ultima etapă din sezonul regular. Urmează turneul play-out

24 Mar 2024 1419

Tribunalul Constanța, al 7-lea termen în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

23 Mar 2024 540

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă cumpără servicii de asistență socială pentru Direcția de Asistență Socială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 442

Primăria Cernavodă, județul Constanța lansează licitație pentru modernizarea unui drum public (DOCUMENT)

22 Mar 2024 584

Cumpărări directe Constanța Green Prest Util SRL, servicii de tăiere și defrișare a vegetației la stadionul Trust Cernavodă (DOCUMENT)

21 Mar 2024 477

Klaus Iohannis „România are toate premisele pentru a deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare, prin dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă“

21 Mar 2024 428

Un bărbat din Cernavodă, cooptat în firma Texline Goldvision SRL din județul Vaslui

21 Mar 2024 1676

CSM Constanța baschet Echipa Under-14, calificare la turneul semifinal B (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 521

Contract pentru întreținerea și repararea mașinilor din parcul auto al Societății Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă (DOCUMENT)

17 Mar 2024 500

Liga a 3-a Constanța Egal pentru Gloria Băneasa, în etapa a 17-a. Axiopolis Cernavodă, înfrângere

17 Mar 2024 901

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852