Stiri calde

Când va fi funcțional laboratorul de radioterapie din incinta Spitalului Județean Constanța. Ce răspuns a primit deputatul Robert Turcescu de la Ministerul Sănătății (document)

Deputatul Robert Turcescu a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook că i-a întrebat pe cei din Ministerul Sănătății ce se întâmplă cu dotarea laboratorului de radioterapie care ar trebui să funcționeze în incinta Spitalului Județean Constanța.
 
Din păcate, răspunsul primit arată că nu va fi prea curând funcțional un astfel de Centru în Constanța, deși s-a semnat contractul pentru achiziționarea echipamentelor încă de acum un an de zile!
 

”Dar, treaba românească, nu s-a început amenajarea spațiilor unde ar trebui montate, nu s-au obținut avize... Cât despre decontarea integrală a radioterapiei, nu există încă răspuns de la CNAS” a mai transmis Robert Turcescu.

 
În răspunsul primit de la Ministerul Sănătății se arată că pentru sistemul public, Ministerul Sănătății prin UMPBM (Proiect 8362 RO) a semnat la data de 9 noiembrie 2017 un contract de furnizare de echipamente de radioterapie, inclusiv lucrările civile de construcție pentru instalarea echipamentelor, cu asocierea Elekta Limited UK și Medlimpex 95 SRL, în vederea dotării laboratorului de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “ Sf Apostol Andrei“ Constanța.
 

”Pentru instalarea echipamentelor este necesar ca unitatea beneficiară să dezafecteze instalațiile vechi, să obțină diverse avize (DSP, ISU,. etc) și autorizații (CNCAN, construire), să facă mici lucrări de amenajare a spațiilor comune. Până la data curentă toate aceste activități nu au fost finalizate, astfel nu se poate transmite furnizorului ordinul pentru începerea lucrărilor de amenajare a spațiilor în care se vor instala echipamentele” - se arată în răspunsul primit de la Ministerul Sănătății.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Turcescu „La mulți ani, Europa!” De unde vine numele bătrânului continent?

09 May 2019 474

Deputatul PMP Robert Turcescu - „Dosarul Mineriadei din iunie 1990, cu Ion Iliescu inculpat, considerat NUL. Csf? Ncsf…“

09 May 2019 936

Robert Turcescu (PMP) - „Isărescu va mai sta încă doi ani în fruntea BNR“

02 May 2019 797

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 1625

La ROMEXPO are loc lansarea candidaților PMP pentru alegerile europarlamentare. Traian Băsescu deschide lista (galerie foto)

20 Apr 2019 639

Deputatul Robert Turcescu „Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”

18 Apr 2019 583

Un fost deţinut politic s-a suspendat din GDS Turcescu (PMP) - „Filipescu e un erou, e un OM de bun-simţ, o voce importantă a societăţii româneşti ante şi post '89!“

18 Apr 2019 849

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 5835

Deputatul Robert Turcescu, în delegația PMP la Palatul Cotroceni. Ce au discutat cu președintele

11 Apr 2019 548

Klaus Iohannis, consultări cu reprezentanții PMP pe tema situației din Justiție

11 Apr 2019 377

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Pensionari, aţi fost minţiţi şi înşelaţi! PSD v-a furat din banii de pensii!“

11 Apr 2019 951

Deputatul Robert Turcescu „Am tot dreptul să strig împotriva acelor nemernici, procurori sau judecători din anii dictaturii“

07 Apr 2019 669

Deputatul PMP, Robert Turcescu îi cere lui Lazăr să plece de la Parchetul General

06 Apr 2019 610

Robert Turcescu (PMP) „Spun apăsat - pentru Iohannis, acest referendum e o greşeală!“

06 Apr 2019 1078

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a aprobat lista completă pentru alegerile europarlamentare

26 Mar 2019 956